Gezeik rondom de PlayStation 5 lijkt toch echt voorbij te zijn

Pop-Culture Jeroen Kraak 7 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel de PlayStation 5 al sinds oktober 2020 op de markt is, kan het 2,5 jaar later nog steeds lastig zijn om de console te scoren. Die tijd lijkt nu echter voorbij.

De afgelopen jaren was het behoorlijk moeilijk om de PlayStation 5 in handen te krijgen. Je moest enorm snel zijn als een winkel ze aanbood, want binnen een paar minuten waren ze weer weg. Het gevolg was dat er woekerprijzen op Marktplaats werden gevraagd, waardoor je honderden euro’s meer moest betalen.

Er zijn weer meer exemplaren van de PlayStation 5 beschikbaar

Die tijd lijkt nu definitief achter ons te liggen, want de verkoop van de PlayStation 5 blijft maar stijgen. Dat komt omdat er meer beschikbaar zijn doordat de productie is verhoogd. Hierdoor wordt het makkelijker om aan een console te komen. Volgens Gameindustry.biz is de verkoop vergeleken met februari van het afgelopen jaar zelfs met 316 procent toegenomen in het Verenigd Koninkrijk.

Dat zien we ook terug in Nederland, want steeds meer winkels hebben regelmatig exemplaren te koop. Bovendien is de PlayStation 5 niet binnen een paar minuten weg zoals eerder het geval was.

Zo is de PlayStation 5 op het moment van schrijven bij twee winkels te koop. Zo schaf je er eentje voor 549 euro aan bij BCC en vraagt Amazon 587,99 euro voor een exemplaar.

De ideale tijd op een PS5 of Xbox te kopen

Hetzelfde zien we overigens ook gebeuren bij de Xbox Series X. De console van Microsoft zien we dan ook steeds vaker verschijnen bij verschillende winkels. De Series S is zelfs altijd op voorraad. Zover is het helaas nog niet bij de PlayStation 5.

Hogwarts Legacy, PlayStation 5, Xbox Series S, Harry Potter
Tada! (Afbeelding: Portkey Games / Warner Bros.)

Kortom, het is nu de ideale tijd om op jacht te gaan naar een PlayStation 5 of Xbox Series X. Zo kun je eindelijk games op de hoogste kwaliteit op je televisie speelt. Zo geniet je bijvoorbeeld extra van Hogwarts Legacy. Mijn collega Mark vertelt je daar alles over in deze speciale gids.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen