David van Benthem
David van Benthem Apps 6 jun 2020
Leestijd: 3 minuten

5 betaalbare manieren om Spotify nog beter te laten klinken

Spotify maakt onze dagelijks muziekbelevenis een stuk aangenamer. Met de Zweedse app kan je net zoals andere streamingdiensten voor een beperkt bedrag onbeperkt naar muziek luisteren.

Om het luisteren van muziek nog prettiger te maken, zijn er allerlei manieren om de geluidskwaliteit te verbeteren. Daarom 5 betaalbare tips om Spotify nog beter te laten klinken!

Hogere geluidskwaliteit op Spotify

Als je beschikt over een betaald abonnement bij Spotify, kan je ervoor kiezen een zeer hoge geluidskwaliteit in te schakelen. Daardoor kan je luisteren met een kwaliteit van ongeveer 320kbit/s. Ook als je niet betaalt kan je nog steeds een ‘hoge’ kwaliteit van 160kbit/s binnenhalen. Draag je geen hele dure oortjes of koptelefoon, dan is ook die geluidskwaliteit prima.

Is 320kbit/s nog steeds te weinig? Overweeg dan een overstap naar Qobuz of Tidal. Beide diensten vragen meer geld voor deze hogere geluidskwaliteit, maar bieden dus wel deze optie aan.

spotify
Beter geluid: wie wil dat nou niet? (Afbeelding: 9to5Google)

Kleine versterkers

Hoewel versterkers voor je koptelefoon veel geld kunnen kosten en soms ook ontzettend groot zijn, is dat niet altijd het geval. Voor soms zelfs minder dan 100 euro koop je namelijk een versterker die je in je broekzak stopt. AudioQuest, FiiO en Chord zijn slechts een paar namen van allerlei fabrikanten die dit soort producten maken. Als je een goede koptelefoon hebt, kan het geluid niet alleen een stuk harder, maar zal er ook aanmerkelijk meer detail in je favoriete nummers zitten. Een aanmerkelijke verbetering dus voor al je nummers op Spotify.

audioquest dragonfly red versterker amplifier spotify
Een versterker zo klein als een USB-stick (Audioquest Dragonfly Red 2) (Afbeelding: Audioquest)

Equalizer (in Spotify zelf)

Het zou goed kunnen dat je hier al bekend mee bent, maar toch verdient de equalizer ook een plek in deze lijst. Equalizers zijn vaak helemaal gratis en ze lenen zich voor elke smaak. Je kan ermee namelijk stemmen, bas of juist hoge tonen mee naar voren laten komen.

Bovendien is er ook een equalizer in Spotify ingebouwd. Druk daarvoor vanuit het thuisscherm van Spotify rechtsboven op het tandwieltje. Scroll vervolgens naar beneden en kies boven de sectie Opslag voor Equalizer. Schakel hem dan rechtsboven in, en kies vervolgens wat voor geluid jij aangenaam vindt. Schuif de schakelaars links naar boven voor meer bas, de schakelaar in het midden naar boven voor een nadruk op stemmen en de schakelaars omhoog rechts voor hoge tonen.

equalizer spotify
De equalizer van Spotify (Afbeelding: WANT / David van Benthem)

Wavelet

Deze app heeft veel weg van een equalizer, maar doet toch net iets meer. Zo heb je net iets meer echo in het geluid zitten waardoor het geluid iets dichterbij komt. Het kan goed zijn dat je verrast zal worden door de aanpassingen van deze tweaks. De app is gratis te downloaden voor Android-gebruikers. Meer weten? Check dan dit artikel.

bluetooth adapter
Een Bluetooth adapter die speciaal voor een Bose Quietcomfort model is gemaakt (Afbeelding: Bolle & Raven)

Bluetooth adapter

Verbetert een Bluetooth adapter je geluidskwaliteit? Nee. Toch kan zo’n ding ontzettend handig zijn als jij een bedrade koptelefoon hebt. Vaak scoor je zo’n klein ding voor minder dan 20 euro en ben je zo dus van die irritante draad af. Daarom is deze toevoeging zeker het overwegen waard.

Ben je benieuwd waarom je Spotify account gehacked kan zijn? Lees dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!