Dankzij deze app klinken ruim 2300 headphones beter dan ooit!

Apps David van Benthem 31 mei 2020
Leestijd: 2 minuten

Muziek is voor ons allemaal op eigen manier belangrijk. Of je nou van metal, hiphop of juist van klassiek houdt, genieten doen we er allemaal van. En deze app maakt je luisterervaring nog beter: precies afgesteld op jouw eigen headphones.

Inderdaad, de app maakt een eigen equalizer die voor elk paar headphones anders is. Of je nou over AirPods beschikt of over een koptelefoon van Sennheiser of JBL: Wavelet ondersteunt meer dan 2300 koptelefoons.

Verschillende verbeteringen voor je headphones

Met tweaks zoals bass boost, virtualisatie en weerkaatsing van het geluid klinkt het allemaal beter. Daarnaast kan je zoals met elke equalizer bijvoorbeeld de bas verhogen, of het juist een tandje naar beneden schroeven.

Wat Wavelet bijzonder maakt, is dat je je telefoon er niet voor hoeft te rooten. Vergelijkbare apps vereisen dit wel om veeleisende veranderingen aan het headphones-geluid aan te brengen. De app wordt uitgebreid besproken op XDADevelopers, dat als tempel bekend staat als het gaat om dit soort interessante initiatieven voor Android-toestellen.

Zo krijgen bij ‘The Less I Know The Better’ van Tame Impala de stem en de basgitaar meer aandacht. Daarnaast zit er met Wavelet een soort echo over het nummer heen, waardoor het voelt alsof het nummer dichterbij je komt. In die zin heeft het gelijkenissen met verschillende 8D audio variaties, waar het dragen van headphones ook een vereiste is. Wel is de bas iets minder aanwezig, dus daar moet je van houden.

headphones man siri
Voor de app heb je oortjes of headphones nodig (Afbeelding: Burst / Pexels)

Stemmen komen dichterbij

Bij ‘ilomilo’ van Billie Eilish zijn de veranderingen soortgelijk. In het nummer staat de stem van Eilish erg centraal, en daarom leent het nummer zich goed voor de tweaks aan je headphones.

Voor hiphop is het tenslotte misschien iets minder geschikt. Hoewel de stem van S10 met ‘Bag’ mooi tot uitdrukking komt met de app, is het jammer dat de bas moet inleveren. Gelukkig biedt de app als oplossing daarvoor eigen personalisatie. Zo kan je jouw headphones ervaring alsnog compleet maken.

Ben je benieuwd naar onze koopwijzer voor noise-cancelling koptelefoons? Check dan dit artikel!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen