5 elektrische auto’s die we in de toekomst als klassieke klasbakken zien

Elektrische auto's Sam Dille 19 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

De opkomst van de elektrische auto zit nog zo vers in ons geheugen dat het moeilijk is om ze als klassiekers te beschouwen. We gaan immers door een periode vol met primeurs van nieuwe en innovatieve modellen. Toch gaan we hier bij WANT een poging tot doen.

Over het algemeen geldt dat een voertuig een klassieker wordt, als het als eerste ooit iets niet brengt. Bijvoorbeeld de allereerste EV van een grote autofabrikant. Dit is echter niet het enige criterium. De elektrische auto moet ook goed presteren en zeldzame kenmerken hebben.

5 elektrische auto’s die we nu al klassiekers kunnen noemen

Hoewel de meeste van de onderstaande voertuigen niet echt zeldzaam zijn, bevatten ze ongetwijfeld veel indrukwekkende functies en veel primeurs. Grote kans dus dat je voertuigen in deze lijst al kent. Deze vijf elektrische auto’s gaan waarschijnlijk de boeken in als echte klassiekers.

1. Tesla Model 3

De Tesla Model 3 is Tesla’s meest betaalbare elektrische auto. Maar zoals we van Tesla verwachten, gaat dit niet ten koste van de kwaliteit. De elektrische auto biedt indrukwekkende prestaties met een bereik van meer dan 560 kilometer en heerlijk features.

Schakelen tussen de verschillende versnellingen gaat zeer snel. Het voertuig heeft een 0 tot 100 kilometer per uur tijd van ongeveer 5,3 seconden. Het interieur is typisch Tesla, inclusief comfortabele stoelen en een enorm display. Het feit dat dit de eerste relatief betaalbare Tesla is, met zulke prestaties, maakt dat we het voertuig nooit meer zullen vergeten.

Hoe Tesla ervoor zorgt dat je elektrische auto minder snel gestolen wordt
Tesla Model 3 (Afbeelding: Tesla)

2. Lucid Air als klassieker

Lucids eerste elektrische auto is een van de meest indrukwekkende die we ooit hebben gezien. De EV heeft uiterst indrukwekkende cijfers. De Lucid Air is namelijk de allereerste elektrische auto ooit met actieradius van 836 kilometer! Het voertuig haalt deze energie uit een dubbele elektromotor, die 1050 pk produceert. De Lucid Air is een van de meest indrukwekkende voertuigen die de wereld ooit heeft gezien, en het zal ongetwijfeld een toekomstige klassieker worden.

Lucid Air: de EV met een enorme actieradius
De Tesla-killer opkomst (Afbeelding: Lucid)

3. Volkswagen ID.4

Met de ID.4 bracht Volkswagen de elektrische gezinsauto naar de middenklasse. De relatief betaalbare prijs geeft je een ruim interieur, geavanceerde technologie en een comfortabele rit.

De elektrische auto heeft een actieradius tot 520 kilometer, wat hem een uitstekende keuze maakt voor dagelijks gebruik. Het voertuig laadt ultrasnel op. De batterij kan binnen slechts 80 minuten al voor 38 procent vol raken. Dit alles maakt het een enorm praktische EV, die veel gezinnen nog jaren blij gaat maken.

Volkswagen ID.4
De ID.4 (Afbeelding: Volkswagen)

4. Audi E-Tron elektrische auto

Audi’s E-Tron heeft het hart van menig EV-liefhebber sneller laten kloppen. De elektrische auto biedt prestaties die lange reizen een fluitje van een cent maken. Het totale vermogen van het voertuig is 530 pk en bereikt binnen minder dan vijf seconden een snelheid van 100 kilometer per uur.

De E-Tron heeft een actieradius van 487 kilometer en de batterij kan in binnen tachtig minuten dertig procent opladen. Zoals verwacht van Audi vult het interieur de prestaties van het voertuig mooi aan en geeft de bestuurder een echt luxe gevoel. Aangezien dit Audi’s eerste EV is, is de kans groot dat het een toekomstige klassieker wordt.

Audi E-tron GT Tesla concurent
Mooier dan een Tesla? (Afbeelding: Audi)

5. Porsche Taycan Turbo S

Deze lijst is niet compleet zonder een Porsche-voertuig. Het bedrijf heeft een geschiedenis met klassieke auto’s (die meestal waanzinnig duur zijn). De Porsche Taycan zal ongetwijfeld in dit rijtje komen. Het voertuig weet, in combinatie met Launch Control, maximaal 560 kW aan overboost-vermogen (761 pk) te genereren.

Hierdoor accelereert de sportwagen van 0-100 km/u in 2,8 seconden en beschikt hij over een topsnelheid van 260 km/u. De EV heeft een actieradius van 450 kilometer. De Taycan is een perfect voorbeeld van hoe elektrische auto’s niet alleen milieuvriendelijkheid kunnen zijn, maar ook topprestaties en luxe kunnen bieden.

Porsche Taycan Tesla-killer klassieker
Porsche Taycan Turbo S (Bron: Christoph Bauer / Porsche)

Deze 5 elektrische auto’s zijn fantastisch, maar vereisen leip veel aandacht

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen