Deze 5 grote Xbox-geheimen liggen nu op straat dankzij rechtszaak

Games Jeroen Kraak 19 sep 2023
Leestijd: 3 minuten

Microsoft is verwikkeld in een rechtszaak met de FTC. Dat heeft allemaal te maken met de overname van game-uitgever Activision Blizzard. Hierdoor liggen de grootste geheimen over de Xbox nu op straat.

Microsoft is de laatste jaren flink aan het investeren in Xbox. Het bedrijf nam eerder al Starfield-maker Bethesda over en nu wil het ook de overname van Call of Duty-eigenaar Activision Blizzard afronden. De Amerikaanse concurrentiewaakhond FTC wil hiervoor een stokje steken omdat het bang is dat het ten koste gaat van de concurrentie en is een rechtszaak gestart. Eentje waarbij Microsoft met de billen bloot moet.

@wantnl

iPhone 15 Pro Max heeft ZEVEN lenzen 🔥 #iphone15promax #iphonecamera #iphone #iphonetips #techtok

♬ original sound – WANT – WANT

De grote Xbox-geheimen van Microsoft

In de rechtszaak moeten allerlei stukken worden aangeleverd die daarna openbaar zijn. Hierdoor krijgen we een kijkje in de keuken van de Xbox-maker. Microsoft moet grote geheimen delen die het bedrijf het liefst voor zichzelf houdt. De grootste Xbox-geheimen zetten we voor jou hier op een rij.

#1 Een nieuwe Xbox Series X

Microsoft wil een nieuwe Xbox Series X uitbrengen in 2024. Deze heeft een compleet nieuw design, waarmee het als het ware lijkt op een Sonos-speaker.

Deze Xbox Series X heeft geen disc-lezer, waardoor je dus alleen maar games digitaal kunt spelen. Daarnaast heeft dit model 2 TB opslag, een USB-C-poort aan de voorkant en een nieuwe controller. Volgens de documenten is Xbox ook bezig met een vernieuwde versie van de S, alleen zijn hier geen exacte details over bekend.

(Afbeelding: Microsoft)

#2 Een nieuwe controller voor Xbox

In 2024 wil Microsoft ook met een nieuwe controller komen voor de Xbox. Deze heeft twee kleuren en moet een directe verbinding maken met de cloud. Ook heeft deze Bluetooth 5.2 en een Xbox Wireless 2-connectie.

Daarnaast krijgt deze controller ook een accelerometer voor gyro-support. Dit wil zeggen dat er bewegingssensoren in de controller zitten, waardoor je ‘m met bewegingen bestuurt. Iets wat je wellicht kent van de Nintendo Switch. Knoppen moeten minder lawaai maken

Deze 5 grote Xbox-geheimen liggen nu op straat dankzij rechtszaak
(Afbeelding: Microsoft)

#3 De volgende generatie Xbox staat voor 2028 gepland

Microsoft is ook al bezig met de volgende generatie consoles. Deze staat gepland voor 2028. Het bedrijf wil een hybride gameplatform ontwikkelen dat de kracht van de cloud volledig kan benutten.

Doordat het hybride is, ben je een stuk minder geld kwijt dan dat de Xbox nu kost. Je zou volgens de gelekte pitch een gadget van 99 dollar nodig hebben.

Game Pass op een Samsung tv. (Afbeelding: Samsung)

#4 De toekomst van Bethesda-games

Starfield is een groot succes. Deze Bethesda-game is exclusief voor Xbox en pc en dus kunnen PlayStation-bezitters er naar fluiten. In de toekomst wil Microsoft dit met meer games gaan doen. Zo moet ook Elder Scrolls VI, de gameserie waar Skyrim toe behoort, exclusief voor Xbox en pc zijn.

Daarnaast zijn er ook verschillende games uitgelekt die nog niet zijn aangekondigd. Zo moeten er remasters verschijnen van Oblivion en Fallout 3. Ook komen er sequels van Ghostwire: Tokyo, Doom en Dishonored. Daarnaast zijn er ook games die alleen nog een projectnaam hebben en waar dus niet veel over bekend is.

The Elder Scrolls VI Skyrim
The Elder Scrolls VI (Afbeelding: Bethesda)

#5 Microsoft droomt er van om Nintendo over te nemen

Door de rechtszaak zijn er ook e-mails van Microsoft’s Gaming CEO Phil Spencer openbaar. In augustus 2020 mailde hij met twee marketingbazen van Microsoft dat Nintendo de belangrijkste troef is voor het bedrijf in gaming.

De Xbox-baas schrijft in de e-mails dan ook dat ‘het overnemen van Nintendo hét moment in zijn carrière zou zijn’. Hij denkt dat het voor beide bedrijven een goede zet zou zijn. Gezien dat de FTC al een stokje wil steken voor de overname van Activision Blizzard, lijkt het zeer onwaarschijnlijk dat een overname van Nintendo ooit goedgekeurd zal worden.

De Nintendo Switch 2 kan er volgens patent zo uit komen te zien / Super Mario Nintendo Switch Xbox Microsoft
(Afbeelding: Universal Studio)

Sony maakt einde aan irritatie van menig PlayStation 5-gebruiker

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen