Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Apps 16 aug 2023
Leestijd: 3 minuten

5 handige Google Maps-functies op je iPhone

Hoewel Apple een eigen Kaarten-app heeft, blijft Google Maps toch de meest populaire navigatie-app op de iPhone. WANT-redacteur Jeroen Kraak geeft je vijf tips om er nog meer uit te halen.

Als je naar een plek moet waar je normaal gesproken niet komt, is Google Maps je beste vriend. Zelfs op de iPhone werkt de app van de Android-maker vlekkeloos. Toch kun je er nog meer uithalen met deze tips.

5 geniale functies voor Google Maps op je iPhone

Maar wat zijn onze vijf favoriete functies op Google Maps? Hier zijn ze.

#1 Snelheidsmeter in Google Maps

De snelheidsmeter in Google Maps is ideaal. Het laat op je telefoon precies zien hoe hard je op een bepaalde plek mag rijden. Toch is het verstandig om goed om je heen te blijven kijken, want de snelheidsaanduiding is niet altijd accuraat en je wilt geen boetes riskeren.

Maar soms geldt het tegenovergestelde. Zo weet Google Maps in Nederland nog steeds niet dat je op sommige snelwegen na 19:00 uur sneller mag rijden. Wees dus alert.

#2 Onthoud je parkeerplaats

Als je op een plek bent met je auto waar je normaal gesproken niet komt, is het mogelijk dat je je parkeerplek vergeet. Het is dan ook een nachtmerrie als je na een dagje winkelen of een afspraak een lange tijd moet zoeken naar je auto.

Google Maps Waze functie
Maps in de auto (Afbeelding: Unsplash / Isaac Mehegan)

Gelukkig heeft Google Maps een trucje op je iPhone. Je kunt gewoon je parkeerplek opslaan in de app. Klik hiervoor op het blauwe puntje dat je locatie aangeeft. Onder de kaart zie je Parkeerplek opslaan. Druk erop en dat is alles. Via de instellingen (het tandwieltje in de app) kun je zelfs instellen om dit automatisch te laten doen.

#3 Live ov-data

Google Maps op de iPhone is er niet alleen voor automobilisten. Ook als je met het openbaar vervoer reist, is het je beste maatje. Het geeft je realtime informatie over de vertrektijden van bussen en treinen.

Je kunt niet alleen je ov-route netjes plannen, maar je kunt ook live ov-gegevens zien. Zo kun je je route aanpassen als dat nodig is. Daarnaast kun je ook per halte of station zien wanneer de volgende trein of bus vertrekt en of deze vertraging heeft.

#4 Incognito op je iPhone

Op je iPhone of computer ben je waarschijnlijk bekend met de incognito-modus van je browser. Deze functie is ook beschikbaar in Google Maps. Als je dus naar een plek wilt gaan waar je niet door Google wilt worden gevolgd of waarvan je niet wilt dat deze als eerder zoekresultaat terugkomt, is dit de beste optie.

Incognitomodus Google Maps
Incognitomodus Google Maps (Bron: Google)

Het werkt heel eenvoudig. Druk op je profielfoto (of letter) en schakel vervolgens de incognitomodus in. Dat is alles. Met dezelfde stappen kun je deze modus ook weer uitschakelen.

#5 Download offline kaarten

Ben je buiten de Europese Unie? Dan wil je natuurlijk geen extra datakosten maken. Gelukkig is er een oplossing in Google Maps. Je hebt geen internetverbinding nodig om te navigeren. Je kunt kaarten downloaden en ze offline op je iPhone gebruiken.

Om kaarten te downloaden, ga je naar je avatar rechtsboven en selecteer je Offline kaarten. Hier kun je je eigen kaarten maken en ze ook weer verwijderen.

Apple Kaarten vormt pittige bedreiging voor Google Maps

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!