Zo tover je je iPhone of Android om tot Nintendo Switch-killer

Smartphones Jeroen Kraak 10 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Gamen op een smartphone doen we al jaren, maar wat je misschien niet weet is dat je ook echt goede games kan spelen. Wij vertellen je hoe je je iPhone of Android omtovert tot een echte concurrent van de Nintendo Switch.

De beste Android- en iPhone-modellen zijn tegenwoordig razendsnel en bieden sublieme beeldkwaliteit. Vooral de topmodellen zijn ideaal om op te gamen. Toch kun je je ervaring nog net wat beter maken.

Want hoe maak je van je iPhone of Android-toestel nou een echte Nintendo Switch-killer? Wij nemen het met je door.

Gamen op je iPhone en Android zoals op de Nintendo Switch

Vroeger was Candy Crush waarschijnlijk het hoogst haalbare qua gaming op je smartphone, maar tegenwoordig kun je ook flink grafische games prima spelen. De A17 Pro-chip in de iPhone 15 Pro en de Snapdragon 8 Gen 3 op sommige Android-toestellen zijn krachtig genoeg om ook AAA-games te spelen zoals Resident Evil: Village en Death Stranding. Sterker nog, die chips zijn krachtiger dan de Nvidia Tegra-chip die in de Nintendo Switch zit.

Goed, de prestaties zijn dan goed, maar een telefoon ligt niet zo lekker in de hand als een controller. Het is mogelijk om je PlayStation- of Xbox-controller met Bluetooth te verbinden, maar er zijn fijnere opties op de markt.

Zo tover je je iPhone of Android om tot Nintendo Switch-killer
(afbeelding: 8BitDo)

Zo heb je controllers waar je je Android of iPhone tussen of bovenop zet. Zo game je precies als op de Nintendo Switch. Houd daarbij wel rekening met het feit dat een controller van een foldable wel wat groter moet zijn dan die van een gewone smartphone.

Topgames spelen op je iPhone en Android

In de App Store voor iPhone en de Play Store voor Android zijn al AAA-games te vinden zoals de Resident Evil-games. Daarnaast is het ook mogelijk om games te spelen via een streamingdienst zoals Xbox Game Pass. Zo speel je nieuwere spellen in goede kwaliteit, maar heb je dus wel een internetverbinding nodig.

Daarnaast is het ook mogelijk om een emulator op je iPhone of Android te installeren. Hierop kun je oudere spellen spelen die bedoeld waren voor oudere consoles. Zo is de Delta-emulator beschikbaar op iPhone en heeft Android nog veel meer opties.

Kan je iPhone of Android de Nintendo Switch echt vervangen?

Gezien de controller en de krachtige chip is het zeker mogelijk, al heb je voor de beste ervaring wel echt de topmodellen nodig. De Nintendo Switch is inmiddels behoorlijk verouderd en de smartphone heeft betere specs. Toch is er nog wel een nadeel, aangezien veel gamemakers zich vooral richten op de PC en consoles in plaats van mobiele games. Er zijn dus niet veel grote namen die beschikbaar zijn op iPhone en Android.

Met Xbox Game Pass los je dat probleem op om via de cloud te spelen, maar het nadeel is dat je soms last hebt van haperingen, al wordt de dienst steeds stabieler.

Toch zal je een ding op je smartphone wel moeten missen: de magie van Nintendo-games. Hoewel je de oude titels via een emulator kunt spelen, is het helaas onmogelijk om bijvoorbeeld The Legend of Zelda: Tears of the Kingdom of Super Mario: Odyssey te spelen. Dan zul je dus toch echt die console moeten kopen.

Nintendo onthult eindelijk de komst van de Switch 2

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen