Resident Evil Village troeft Metroid Dread nipt af in opmerkelijk lijstje

Games Jelle van Es 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

Het halen van een game is vaak een fluitje van een cent. Maar een game daadwerkelijk uitspelen, dat is niet voor iedereen weggelegd. Zeker als je soms games hebt die meer dan 50 uur kosten. Toch zijn er heel wat gamers die dit jaar het einde hebben gezien van Resident Evil Village.

Dat is althans af te leiden van de website HowLongToBeat. Op die website kun je als gebruiker allemaal statistieken bijhouden van de games die je speelt. En zodoende kun je dus ook zien hoeveel gamers Resident Evil Village hebben uitgespeeld.

Resident Evil Village het meest uitgespeeld

Op de website zijn er zo’n 2.500 gamers die stellen dat ze het einde hebben gezien van Resident Evil Village. Uiteindelijk zijn er natuurlijk veel meer gamers die het einde hebben gehaald. Maar niet iedereen geeft dat op op de website. Toch kan dit een goede indicatie zijn over hoe de game wereldwijd is gespeeld. Ik moet eerlijk zeggen dat Resident Evil Village ook één van de weinige games dit jaar is geweest die ik met gemak heb uitgespeeld. Dus ergens geloof ik dat wel.

Resident Evil Village
Resident Evil Village (Afbeelding: Capcom)

Naast Resident Evil Village was ook Metroid Dread een game die door veel mensen is uitgespeeld. Ook daar kan ik me wel goed in vinden. Het is een game die je in principe in een aantal uur uitspeelt. Althans, als je weet wat je moet doen en waar je heen moet gaan. Het is waarschijnlijk ook de game waarvoor het meest gebruik is gemaakt van walkthroughs en andere soorten guides. Andere games die het goed hebben gedaan volgens de website zijn games als Ratchet & Clank: Rift Apart, It Takes Two, en Super Mario 3D World + Bowser’s Fury. Alledrie games die op een gegeven moment een duidelijk einde hebben waar je naar toe werkt, dus ook hier geloof ik wel dat het games zijn die veel zijn uitgespeeld.

Op naar 2022

Op dit moment hebben we de grootste games van 2021 wel gehad en heb je de aankomende weken vooral de tijd om die games ook echt uit te spelen. Want voordat je het weet is het alweer 2022 en komen er weer heel wat nieuwe games om het einde van te gaan zien. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

De beste PlayStation 5-games om met kerst te scoren

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen