Ford Mustang Mach-E krijgt in 2022 de upgrade waar je op zit te wachten

Elektrische auto's Mark Hofman 20 dec 2021
Leestijd: 2 minuten

De Ford Mustang Mach-E 2022, het nieuwe model dat op de markt is verschenen, is voorzien van een heerlijke upgrade. De elektrische auto gaat namelijk langer mee wanneer je met een volgeladen accu de weg op gaat.

Niet alle modellen van de populaire auto worden voorzien van de upgrade. Het gaat specifiek om de 2022 Mustang Mach-E California Route 1. Een bek vol, maar daardoor niet minder de moeite waard.

Ford Mustang Mach-E 2022 krijgt upgrade

De elektrische auto van Ford, die we inmiddels regelmatig tegenkomen op de Nederlandse wegen, heeft dus een upgrade gekregen. De California Route 1-editie van de Mach-E ziet het daglicht en is voorzien van een verbeterde actieradius. De elektrische auto beschikt over een EPA-bereik van 314 miles. Omgerekend is dat dus een actieradius van 505 kilometer.

De Ford Mustang Mach-E California Route 1 is nu te bestellen. De elektrische auto beschikt standaard over vierwielaandrijving, heeft een verwarmde stoel en een verwarmd stuur. De prijs: $43.895.

Ford Mustang Mach-E elektrische auto
Als de brandweer Afbeelding: Ford

Op dit moment is de elektrische auto alleen nog aangekondigd voor de Verenigde Staten. Of het model ook naar Nederland komt is op dit moment nog niet bekend.

EPA en WLTP: wat is het precies?

Als het gaat om de actieradius van een elektrische auto, dan wordt er altijd met verschillende termen gesmeten. Waar de één het heeft over WLTP, praat de ander over EPA en heeft een derde het weer over NEDC. Maar wat is nu eigenlijk het verschil en welke is het meest accuraat?

Het is eigenlijk vrij simpel. De termen tonen aan welke testmiddelen er gebruikt zijn om de actieradius van een elektrische auto te bepalen. EPA staat voor Environmental Protection Agency, komt uit de Verenigde Staten en wordt gezien als de meest vergaande test die de meest realistische resultaten laat zien. WLTP staat voor World Harmonized Light Vehicle Test Procedure, is een mix van verschillende testmethoden en is de op twee na meest accurate manier van testen.

De derde is NEDC. Deze staat voor de New European Driving Cycle en komt dus uit ons werelddeel. De auto wordt in drie fasen getest en geeft eigenlijk de minst accurate actieradius weer. Het is dan ook niet gek dat er sinds 2017 gebruikgemaakt wordt van WLTP in Europa en NEDC steeds minder de norm wordt.

Onze Ford Mustang Mach-E ervaring

Bij WANT rijden we nog wel eens met een elektrische auto rond om jullie te vertellen hoe goed, of hoe slecht, een bepaald model is. Vorig jaar hebben we de eer gehad om op pad te gaan met de Ford Mustang Mach-E. De elektrische auto wist op verschillende fronten indruk te maken, maar liet helaas een groot probleem in leven.

Ben je benieuwd wat we er precies van vonden? Check dan zeker even de bovenstaande video. Meer over elektrische auto? Check dan deze pagina even!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen