De elektrische auto die een boot en camper ineen is

Elektrische auto's Sam Dille 11 mei 2024
Leestijd: 2 minuten

Een elektrische auto vind je normaal gesproken op de weg. Maar als het aan dit bedrijf ligt, kun je er binnenkort ook het water mee op.

Een elektrische auto die kan veranderen in een boot, beter bekend als een amfibieauto, klinkt als iets rechtstreeks uit een James Bond-film. Maar het idee is niet zo onmogelijk als het lijkt. Er zijn al verschillende amfibieauto’s die in concept bestaan en zelfs een paar die echt rondrijden.

Een Turks bedrijf, genaamd Sealvans, heeft zo’n bijzondere elektrische auto ontwikkeld. Sealvans deelde de eerste beelden van het voertuig en wij kunnen alvast niet wachten.

Deze elektrische auto kun je ook gebruiken als boot

Sealvans werd in 2020 opgericht in Bursa, Turkije, door een team van ingenieurs met in totaal meer dan 50 jaar ervaring. Het doel van het bedrijf is om mensen overal naar toe te laten kunnen reizen. Zonder dat iets ze in de weg staat.

Die boodschap nam het team wel heel serieus met deze elektrische auto. De Sealvans-EV is een hybride mix van een caravan, aanhanger en boot. Dat betekent dat je met de elektrische auto overal naar toe kan om te kamperen. In onderstaande video zie je de innovatieve EV in actie.

De elektrische auto heeft twee assen in het midden en kan tot drieduizend kilogram op land dragen. Aan de buitenkant heeft hij donker glas, een groot panoramisch raam én je kunt een zonnedak toevoegen als je wilt.

Ga je het water op dan heeft de EV allerlei toffe snufjes en details. Binnenin vind je mooi houtwerk, een elektrische kookplaat, een kleine koelkast en een gasoven met twee delen. Er zijn zelfs handige uittrekbare tafels, comfortabele bedden en een badkamer met douche aan boord.

Prijs nog niet bekend

Verder is de Sealvans-EV nog een beetje een mysterie. We weten nog niet wanneer de elektrische auto officieel wordt gelanceerd en hoeveel hij gaat kosten. Hopelijk krijgen we binnenkort meer te horen. En dan ben jij de eerste die het weet!

In de tussentijd zijn er nog genoeg elektrische auto’s te vinden waar je mee op de weg kunt blijven. Een flinke actieradius is dan geen overbodige luxe. Daarom hebben we wat modellen voor je op een rijtje gezet die honderden kilometers kunnen afleggen op een enkele lading. Je vindt ze allemaal in onderstaand artikel:

De elektrische auto’s met de grootste actieradius in 2024

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen