5 machtige iPhone-apps die we echt eens op Android willen zien

Tech Jeroen Kraak 20 mrt 2023
Leestijd: 3 minuten

Hoewel er veel overeenkomsten zijn tussen de App Store en Google Play Store, hebben iPhone-gebruikers nu eenmaal toegang tot apps die Android-gebruikers niet krijgen. Geen idee wat we bedoelen? OMT-redacteur Jeroen Kraak zet er vijf voor je op een rij.

Als je een smartphone koopt, moet je een keuze maken: wil je een iPhone of toch een Android-toestel? Beide soorten hebben hun voor- en nadelen. Zo werkt het besturingssysteem net wat anders en heeft het ene toestel ook apps die de ander niet heeft. Maar welke missen we nu op een Android-toestel?

5 iPhone-apps die we graag op Android zien

Van Freeform tot iMessage: deze iPhone-apps mis ik nog op Android.

Zo haal je makkelijk afbeeldingen en video’s uit je Foto-app. Net zoals Photoshop is het mogelijk om meerdere lagen te gebruiken, wat erg handig is.

#1 Freeform

Freeform werd aan het eind van het jaar gelanceerd door Apple. Het tovert jouw iPhone en iPad om tot een whiteboard. Het helpt je om zaken te visualiseren die je in je hoofd hebt. Bovendien werkt het samen met veel andere apps.

Freeform gebruik je zowel op iPhone als iPad. (Afbeelding: Apple)

Zo haal je makkelijk afbeeldingen en video’s uit je Foto-app. Net zoals in Photoshop is het mogelijk om meerdere lagen te gebruiken, wat erg handig is. Je downloadt ‘m hier.

#2 Overcast

Ben je een liefhebber van podcasts, dan is Overcast eigenlijk onmisbaar. Er zijn tegenwoordig zoveel podcasts dat je niet meer weet wat je moet luisteren. Overcast helpt je daarbij en sorteert de podcasts die het beste bij je passen.

Het mooie is dat de app niet alleen werkt op jouw iPhone, maar ook op de Apple Watch en in CarPlay. Hopelijk komt de app ook nog eens naar Android.

#3 Obscura 3

Ben je de standaard camera-app van je iPhone zat? Probeer Obscura 3 eens. Goed, in tegenstelling tot de vorige apps moet je hier wel €5,99 voor neerleggen, maar dan krijg je ook waar voor je geld. Het is in ieder geval beter dan een abonnement waarbij je maandelijks moet betalen, zoals bij veel foto-apps.

Obscura 3 iPhone Android
Obscura gebruik je op jouw iPhone. (Afbeelding: Obscura)

Het is een uitgebreide app waarmee je handmatig foto’s neemt. Je kunt makkelijk schakelen tussen verschillende modi, elk met een eigen bediening. De speciale focusloep zorgt ervoor dat je haarscherpe foto’s kunt maken. Wanneer komt er een speciale Android-versie?

#4 Geen iMessage op Android

Misschien is dit niet helemaal eerlijk in de lijst, maar iMessage is een van de beste iPhone-apps. Google wil deze app heel graag voor Android, maar Apple lijkt dit totaal niet te willen. Het is zelfs zo’n groot probleem dat zelfs de EU zich er wellicht mee wil bemoeien.

In tegenstelling tot SMS heeft deze berichtendienst end-to-end encryptie. Bovendien werkt de app prima samen met andere apps, waardoor het heel fijn is om bijvoorbeeld foto’s en video’s te delen.

#5 (Not Boring) Habits voor de iPhone

(Not Boring) Habits viel het afgelopen jaar in de prijzen bij de App Store Awards van Apple. Deze app houdt jouw gewoontes bij en helpt je stap voor stap positieve routines op te bouwen. Het verandert een to-do-lijstje in een echt spel.

5 iPhone-apps die we echt op Android willen zien - WANT
Niet zo saai. (Afbeelding: Andy Works)

Niet alleen is dit hartstikke leuk, het ziet er ook nog prachtig uit. Deze app wil je dus zeker op je iPhone uitproberen. Wanneer en of er een Android-versie komt, is helaas nog onbekend.

WANT en Swappie geven komende week een iPhone (t.w.v. 359 euro) weg

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen