Google Pixel Fold bewijst dat opvouwbare smartphone niet duur hoeven te zijn

Tech Mark Hofman 20 mrt 2023
Leestijd: 2 minuten

Sinds 2019 is de smartphonemarkt bijzonder interessant. Niet door modellen met de huidige vormfactor, maar juist door modellen als de Samsung Galaxy Fold die nieuwe mogelijkheden laten zien. Toch zijn er rond die specifieke toestellen hier en daar de nodige frustraties te ontdekken. De Google Pixel Fold maakt daar, gelukkig, een einde aan.

Tijdens Google I/O 2023, de ontwikkelaarsconferentie die in mei dit jaar plaatsvindt, zien we waarschijnlijk de eerste Pixel Fold onthuld worden. Een opvouwbare Android-smartphone met indrukwekkende specificaties en een niet al te gek prijskaartje.

Google Pixel Fold tackelt probleem Samsung Galaxy Fold

Prettig, als je het mij vraagt. Hoewel ik de afgelopen paar jaar al aardig fan geworden ben van de Samsung Galaxy Z Fold, moet ik eerlijk bekennen dat het prijskaartje een groot succes in de weg zit. Iets dat ook zeker geldt voor de smartphones van onder andere OPPO en Huawei.

Dat Google daar, met zijn Pixel Fold, iets aan gaat doen is tof. De opvouwbare Android-smartphone krijgt naar verluidt namelijk een aanzienlijk lager prijskaartje, waardoor het concept eindelijk naar de massa gebracht kan worden.

Het nieuws is afkomstig van betrouwbare bron Yogesh Bear. In een bericht op Twitter deelt hij de prijzen die, volgens bronnen die bekend zijn met de zaak, later dit jaar gehanteerd zullen worden.

Mocht dit daadwerkelijk het geval zijn, dan kan het dus zomaar zijn dat we binnenkort een opvouwbare Android-smartphone voor maximaal 1399 euro op de kop kunnen tikken. Een prijspunt waar voornamelijk de toptoestellen, zoals de Samsung Galaxy S23 Ultra, op zitten.

Is het de toekomst?

Hoewel het grote succes nog uitblijft, roep ik eigenlijk al sinds 2019 dat opvouwbare smartphones de toekomst zijn. Daar heb ik in de loop der jaren veel commentaar op gekregen, maar ik geloof er anno 2023 nog altijd heilig in.

De Samsung Galaxy Fold was een keihard prototype dat inmiddels is uitgegroeid tot een compleet product. Een product waarbij alleen het prijskaartje het grote succes nog in de weg zit.

Het is dus heerlijk om te zien dat de Google Pixel Fold daar verandering in gaat brengen. Al moet de praktijk natuurlijk nog altijd uitwijzen hoe goed die beslissing op dit moment is.

5 machtige iPhone-apps die we echt eens op Android willen zien

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen