5 machtige James Bond-gadgets die je echt kunt kopen

Gadgets Dennis Mons 26 mrt 2023
Leestijd: 4 minuten

Als er één filmpersonage tot de verbeelding spreekt, dan is het James Bond wel. Nu rijst dan ook de vraag wie het stokje van Daniel Craig over gaat nemen. Misschien jij? Met deze vijf awesome gadgets zou dat zomaar eens kunnen.

Geef eerlijk toe: je hebt vast weleens in de befaamde James Bond-houding voor de spiegel gestaan. Want wie zou nou niet de Britse geheim agent willen zijn? Maak je droom werkelijkheid met deze awesome gadgets.

Haal je James Bond naar boven met deze gadgets

Hoewel de gadgets van Bond in de films natuurlijk bizar buitensporig en (mochten ze echt bestaan) peperduur zijn, is het in bezit hebben van een deel van zijn gadgets niet zo vergezocht. Deze 5 hebbedingetjes maken van jou een geheim agent.

#1 De pen met een geheime camera

De iSpyPen Pro doet zich voor als een doodnormale pen, maar schijn bedriegt. Deze gadget is namelijk een pen en verborgen camera in één, waardoor het de perfecte aanvulling is op het arsenaal van James Bond.

Met een opslagcapaciteit van 16GB tot 128GB (afhankelijk van de versie) en een batterijduur van 75 minuten, kun je heel wat materiaal vastleggen met deze pen. Bovendien ziet de iSpyPen Pro er ook echt uit als een pen en kun je er gewoon mee schrijven.

Hoewel de lens volledig in spionnenstijl is ontworpen en moeilijk zichtbaar is voor het blote oog, heeft de camera een uitstekende resolutie van 1.920 x 1.080 pixels (Full-HD). Daarnaast neemt de James Bond-pen ook geluid op in hoge kwaliteit. Deze indrukwekkende gadgets zijn te koop vanaf 59 euro.

#2 Je telefoon wordt een stroomstootapparaat dankzij een… hoesje?

James Bond staat erom bekend soms letterlijk wapens in zijn mouw te hebben. Je moet je vijanden altijd op het verkeerde been zetten, en van je telefoon een wapen maken is de ultieme moderne verrassing. De Yellow Jacket stun gun case voor je smartphone is in staat om je vijand uit te schakelen, en hij is verkrijgbaar in vijf kleuren. Klein detail: ze zijn niet toegestaan hier in Nederland.

#3 Je vliegende vriend: de drone

Natuurlijk wil je als James Bond in het veld ongure vijanden in de gaten houden door ze te voet of in een Aston Martin te gaan volgen, maar dat valt wellicht op.

Een drone is dus een van de must-have gadgets voor een geheim agent! Een van de meest toonaangevende fabrikanten is DJI en dit relatief betaalbare, vliegende machientje (de DJI mini Pro 3 kost je 818 euro) gaat je wel helpen met die taak (of om gewoon toffe video’s te maken, natuurlijk).

DJI Mini 3 Pro
DJI Mini 3 Pro (Afbeelding: DJI)

#4 Opblaasbare ski-jas

Stel: je snelt een besneeuwde heuvel af op je ski’s zoals Pierce Brosnan in The World is not Enough, dan is het wel knullig als je als James Bond omver valt en je de dood tegemoet snelt en in een ijskoude rivier of in een lawine terecht komt. Deze intrigerende ‘opblaasjas’ helpt je dat te overleven.

Het merk Oosc maakt onder andere deze jassen, maar er zijn aardig wat andere fabrikanten die ze ook maken. Wanneer je aan een noodsnoertje trekt, blaast de jas zich op, net als een reddingsvest in bijvoorbeeld vliegtuigen. Hartstikke handig!

Maar soit, de werkelijkheid is niet zo indrukwekkend als de jas van Brosnan. Check zelf.

5. De ultieme James Bond-gadgets: smartphones

Laten we heel eerlijk zijn: de ultieme James Bond-gadget is waarschijnlijk al in je bezit. Een aantal van de bovenstaande snufjes zitten al op je telefoon, of je nou iOS- of Android-apparaat hebt: het maakt niet uit. Het zijn onmisbare alleskunners.

Je kan te allen tijde een bizarre hoeveelheid informatie krijgen van over de hele wereld. Ook kan je afgeschermde systemen opzetten waar zelfs de beste hackers niet bij kunnen komen.

Je camera maakt snel foto’s (maar valt wel iets meer op dan die heerlijke pen). Sommige toestellen laten zelfs warmte- en röntgenbeeld zien (soort van, met een photochrom-filter).

En dan hebben we het nog niet eens over alle manieren om bijvoorbeeld je huis of auto te beveiligen, of GPS in te zetten. Best bizar knap als je er bij stilstaat.

james bond, gadgets, nokia
(Afbeelding: Metro-Goldwyn-Mayer)

Dus mochten de eerste vier gadgets boven budget zijn, heb je feitelijk door je smartphone genoeg spionnenfuncties allang in handen gehad. Dan hoef je eigenlijk alleen een smoking te regelen en een Wodka Martini te bestellen. Boem, ook jij bent nu een beetje James Bond.

5 iconische James Bond-gadgets die binnenkort van jou kunnen zijn

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen