5 must-have PS5-games die er binnenkort aankomen

Games Jelle van Es 27 feb 2021
Leestijd: 3 minuten

De PS5 is inmiddels alweer een paar maanden op markt. Ook al is het een spelcomputer die moeilijk op de kop te tikken is, zijn er in Nederland al vele gamers die er van genieten. Het enige probleem is dat er op dit moment niet heel erg veel grote games op beschikbaar zijn. Daarom werpen wij een blik op hetgeen dat komen gaat.

En eerlijk is eerlijk, pas vanaf de lente wordt het een beetje interessant op het gebied van de PS5. Pas dan verschijnen er een paar titels die hopelijk een goed next-gen gevoel geven. Dit zijn daarbij de eerste vijf games van het jaar met potentie.

Crash Bandicoot 4: It’s is About Time op de PS5

Technisch gezien beginnen we dit overzicht van PS5-games met een valse start. Crash Bandicoot 4: It’s is About Time verschijnt namelijk voor de lente. Dat neemt niet weg dat de game de moeite waard gaat zijn. Eerder was hij al op de ‘oudere’ spelcomputers verschenen. En nu krijgt hij een tweede kans op onder andere de PlayStation 5. Deze next-gen versie draait op 4K met 60 FPS, heeft snellere laadtijden, ondersteunt 3D audio en maakt gebruik van de mogelijkheden die de nieuwe controller biedt. Dit alles bij elkaar moet er voor zorgen dat de toch al interessante platformgame net wat boeiender wordt.

Beschikbaar vanaf 12 maart

MLB: The Show 21

MLB: The Show 21 is een game die voor het eerst in de serie ook op een platform buiten de PlayStation uitkomt. Je kunt hem dus ook op de Xbox Series X gaan spelen, wat komt door een deal die Sony met de MLB heeft moeten sluiten. Toch lijkt de PS5-versie van de uitstekende honkbal game ons nog het meest interessant. Lekkere snelle laadtijden, graphics die een stukje beter zijn en natuurlijk het gevoel dat de controller je geeft wanneer je een bal de tribunes in slaat. Zeker met de goede herinneringen aan het vorige deel is dit een game waar ik naar uitkijk.

Beschikbaar vanaf 20 april

Resident Evil Village

Dan misschien wel de eerste game die ons een echt next-gen gevoel gaat geven: Resident Evil Village. We hebben al het één en ander van de game gezien en dat smaakte absoluut al naar meer. Andermaal ga je aan de slag met Chris Evans en beleef je een eng nieuwe avontuur vol diverse vijanden. Visueel maakt de game indruk en het ligt in de lijn der verwachtingen dat de game gebruik maakt van de verschillende mogelijkheden die de PS5 biedt. Denk daarbij aan een stabiele framerate, strakke graphics en korte laadtijden.

Beschikbaar vanaf 7 mei

Final Fantasy VII Remake Intergrade

Deze week is de game Final Fantasy VII Remake Intergrade aangekondigd. Het is de uitgebreidere versie van de game die op de PS4 verscheen. Mocht je die game al hebben, dan kun je hem gratis upgraden naar de PS5. Nieuw daarbij is een episode met Yuffie. Deze kun je los aanschaffen wanneer je voor de upgrade optie gaat. Verder kent de game een Photo Mode, kortere laadtijden en de mogelijkheid om alle toeters en bellen goed aan te zetten, waardoor het geheel er mooi uit ziet.

Beschikbaar vanaf 10 juni

Ratchet & Clank: Rift Apart op de PS5

De laatste game in dit rijtje is Ratchet & Clank: Rift Apart, wat tegelijkertijd ook de grootste game in dit geheel is. Dit lijkt namelijk zo’n game te zijn waarvoor je een PS5 aanschaft, mits dat natuurlijk kan. Dit nieuwste deel is een exclusieve titel voor de PlayStation 5 en geeft je de mogelijkheid om langs verschillende werelden te reizen. Daarbij maken we ook kennis met een vrouwelijke Lombax. Uiteraard heb je een breed arsenaal aan wapens en zijn er diverse platformelementen in de game te vinden. Kortom, een game om echt naar uit te kijken!

Beschikbaar vanaf 11 juni

Ratchet & Clank: Rift Apart komt enkel naar de PS5

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen