Ratchet & Clank: Rift Apart komt enkel naar de PS5

Games Jelle van Es 3 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Op 19 november is het eindelijk zover. Dan ligt de PS5 in de winkel. Nou ja, de kans dat je hem fysiek ergens tegenkomt is klein, aangezien de vraag hoger is dan het aanbod. Met die nieuwe spelcomputer komen er ook een aantal nieuwe games uit.

Een groot deel van de titels die tot nu toe voor de PS5 zijn aangekondigd, zijn games die ook nog gewoon op de goede oude PlayStation 4 speelbaar zijn. Denk daarbij aan games als Spider-Man Miles Morales en zelfs nog een titel als Horizon: Forbidden West. Waarom zou je dan een upgrade naar de nieuwe spelcomputer maken? Insomniac heeft wellicht het antwoord.

Ratchet & Clank: Rift Apart enkel op de PS5

Want Ratchet & Clank: Rift Apart is een game die enkel en alleen op de PS5 gaat verschijnen. Natuurlijk, het is niet de eerste game, want een titel als Demon’s Souls is ook een duidelijke exclusieve titel voor de PlayStation 5. En Gran Turismo 7 verwachten we eerlijk gezegd ook niet meer op de PlayStation 4. Dus als je de potentieel goede game specifiek op de nieuwe spelcomputer wilt scoren, dan kan dit hem zijn. Dit nieuws werd overigens wel op een ietwat vreemde manier naar buiten gebracht: namelijk door een antwoord te geven op een Tweet.

En eigenlijk is het ook wel logisch dat we Ratchet & Clank: Rift Apart enkel op de PS5 gaan zien. De game maakt namelijk gebruik van heel wat technieken die enkel op de nieuwe generatie spelcomputers mogelijk zijn. Denk daarbij aan verschillende ray-tracing opties, maar ook de mogelijkheid om snel tussen werelden te wisselen dankzij de snelle SSD die in de spelcomputer zit.

Verschillende standen

Wanneer je dan in 2021 aan de slag gaat met Ratchet & Clank: Rift Apart, dan zijn er twee mogelijkheden om de game te spelen. Als je een 4K-resolutie belangrijk vindt, dan kan dat, maar draait de game op 30fps. Is een lagere resolutie meer dan genoeg voor jou? Dan kun je de game op 60fps gaan spelen. Wil je meer lezen over gaming en de PS5? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen