AirPods Pro kapot? Apple vervangt ze gratis, zelfs buiten de garantie

Apple Jeroen Kraak 3 nov 2020
Leestijd: 2 minuten

Het is natuurlijk vrij irritant wanneer je AirPods Pro niet functioneren zoals ze moeten. Gelukkig doet Apple er wat aan.

Als iets kapot is, heb je meestal recht op garantie als het binnen de termijn valt. Bij Apple kun je er ook voor kiezen om AppleCare+ af te sluiten om ook nog buiten de garantietermijn aanspraak te maken op reparatie of vervanging. Heb je dat niet gedaan, dan moet je het zelf uitzoeken. Gelukkig geldt dat niet voor de oudere AirPods Pro. Als je daarmee een probleem ondervindt, biedt Apple gratis reparatie aan.

Een serviceprogramma voor de AirPods Pro

Apple is namelijk het AirPods Pro Service Program for Sound Issues gestart. Deze geldt voor alle AirPods Pro-modellen die gemaakt zijn voor oktober 2020. Volgens de site hebben een klein percentage van de AirPods Pro geluidsproblemen hebben.

Deze zijn te herkennen aan de volgende twee voorbeelden die Apple noemt:

  • Krakende or statische geluiden die toenemen in luide omgevingen, bijvoorbeeld tijdens sporten of telefoneren
  • Active Noise Cancellation werkt niet zoals het hoort te doen, zoals het verliezen van bas- of een toename van achtergrondgeluiden, zoals straat op straat of in het vliegtuig.

Mocht je deze problemen ondervinden, dan kun je naar een Apple-winkel of naar een Apple Authorized Service Provider. Deze gaat het probleem dan voor je verhelpen. Apple hamert er wel op dat de problemen niet zorgen voor een langere duur van de standaardgarantie.

Spatial Audio

In september kregen de AirPods Pro al een bijzondere update van de firmware. Ze werden voorzien van Spatial Audio. Daarmee heb je meer een richting van waar het geluid vandaan komt. Dat is dus ideaal tijdens het kijken van een film of het gamen. Ook is het mogelijk om gebruik te maken van automatische device switching, wat handig is als je bijvoorbeeld van je iPad naar iPhone wil switchen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen