5 next-level gadgets die je Nintendo Switch nog magistraler maken

Gadgets Dunke van Boekel 15 apr 2023
Leestijd: 3 minuten

De Nintendo Switch is een zeer fijne console, maar er zijn nog een paar kleine opmerkingen die je kunt maken over de console. Met deze gadgets kun je een aantal van deze klachten wegnemen.

Voordat de opvolger van de razend populaire Nintendo-console beschikbaar wordt, moeten we nog even wachten. In de tussentijd kun je de ervaring op de Switch nog verbeteren.

5 next-level gadgets voor je Nintendo Switch

Met deze vijf gadgets wordt de hybride Nintendo-console nog beter dan hij al was. Bekijk de lijst hieronder.

#1 De Nintendo Switch Pro Controller

De eerste gadget die je wilt aanschaffen voor je Nintendo Switch is de Pro Controller. De Joy-Cons hebben regelmatig last van stick drift, iets waar je met deze gadget geen last van hebt.

De Pro Controller ligt erg lekker in de hand en ondersteunt het scannen van Amiibo. Bovendien heeft hij ook de ontzettend fijne HD Rumble van de Joy-Cons.

#2 Instax Mini Link

Het nemen van screenshots op de Nintendo Switch kan best leuk zijn. Selfies in het Mushroom Kingdom of de prachtige omgevingen van Naru in de Ori-games. In plaats van deze foto’s op sociale media te delen, kun je de Instax Mini Link gebruiken.

Nintendo Switch, gadgets
Leuk hebbedingetje. (Afbeelding: InstaX)

Met Bluetooth verbind je dit apparaatje met je Nintendo Switch, waarna je al je foto’s kunt uitprinten. Je kunt ook QR-codes naar video’s uitprinten. Zo is er altijd een soort fysieke herinnering aan je digitale avonturen.

#3 Hori Split Pad Pro

We zeiden het net al bij de Pro Controller, maar de Joy-Cons zijn gewoon niet bepaald perfect. Naast de stick drift hebben zeker mensen met grotere handen moeite om de Nintendo Switch in handheld-vorm comfortabel vast te houden.

De Hori Split Pad Pro is eigenlijk gewoon een doormidden gehakte Pro Controller, compleet met grips zodat de Switch comfortabeler in je handen ligt.

#4 Genki Covert Dock

De feature die de Nintendo Switch echt uniek maakt, is natuurlijk dat je zowel in de handheld- als docked modus kunt spelen. Door de Switch in de dock te plaatsen, kun je je games op de televisie spelen. Maar wat nu als je die dock ook nog eens mee zou kunnen nemen?

Nintendo Switch, gadgets
Neemt toch iets minder ruimte in. (Afbeelding: Genki)

Dit kleine blokje functioneert eigenlijk gewoon als de dock die bij je Nintendo Switch geleverd wordt, maar dan 10 keer zo klein. Met twee kabeltjes sluit je de dock aan op je TV en Switch, en je kunt weer op de televisie gamen.

#5 Een SD-kaart

Het lijkt misschien wat flauw, maar een SD-kaart is eigenlijk een must-have voor je Nintendo Switch. De console heeft op zichzelf maar een magere 32 GB aan opslagruimte, en ondanks dat games niet ontzettend groot zijn, vul je die erg snel.

Door een microSD (het maakt niet echt uit hoeveel opslagruimte, maar rond de 128 of 256 GB is aan te raden) in de Switch te steken, kun je alle games installeren, screenshots maken en clips opslaan die je wilt, zonder dat je constant dingen aan het verwijderen bent.

Eén van de beste Pokémon-games ooit nu beschikbaar op de Nintendo Switch

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen