5 redenen waarom de Dyson Purifier Humidify een must-have is in huis

Smart Home Jelle van Es 29 nov 2021
Leestijd: 3 minuten

Dyson is een bedrijf dat je waarschijnlijk wel kent van hun draadloze stofzuigers. Maar vandaag de dag zijn er vele markten waarop het bedrijf opereert. Eén daarvan is de markt van de luchtreiniger. Met verschillende machines zorg je ervoor dat de lucht in je huis van een beter niveau wordt. Vorig jaar zagen we een aantal machines op de markt komen die formaldehyde detecteert en zuivert. De Dyson Purifier Humidify+Cool Formaldehyde (zoals hij voluit heet) is het nieuwste apparaat en dit zijn de dingen die me zijn opgevallen.

Dyson Purifier Humidify Review

Dyson Purifier Humidify zorgt voor schone lucht

Formaldehyde is een soort die vrijkomt wanneer je gebruik maakt van schoonmaakmiddelen. Daarnaast zit het ook in behang, verf, vernis, geperste houtproducten en tapijten. Het is een gas dat slecht is voor de gezondheid en met de machines van het bedrijf haal je ze uit de lucht. Met de Dyson Purifier Humidify gaat het bedrijf een stapje verder. Net als de meest recente producten haalt ook deze machine verschillende gassen en stoffen uit de lucht, maar is het tegelijkertijd ook een machine die ervoor zorgt dat je huis niet zo droog is.

Dyson Purifier Humidify
Altijd schone lucht (Afbeelding: Dyson / David Stegenga Fotografie)

Voorkom een droge keel

Zeker nu het winter is, we de verwarming aanzetten en meer binnenzitten, merk je dat de lucht droger wordt. Dan kun je natuurlijk gaan ventileren. Iets dat ook wordt aangeraden in verband met het coronavirus. Maar om nou de hele dag de deuren open te zetten in de kou lijkt me ook niet fijn. Met de Dyson Purifier Humidify zul je zeker niet het virus tegengaan, maar zorgt er wel voor dat het binnen in huis een stuk aangenamer is.

Dyson Purifier Humidify
Handig om te gebruiken bij het koken (Afbeelding: Dyson / David Stegenga Fotografie)

Flink reservoir

Waar ik bij de andere producten van het bedrijf nooit echt merk dat ik ze in gebruik heb (ook al zie ik soms in de statistieken dat mijn luchtkwaliteit binnen matig is, zeker rondom de tijd dat ik kook), daar had ik nu echt een duidelijk verschil. Bij mij thuis is het echt droog. Voorafgaand aan de komst van de Dyson Purifier Humidify zette mijn vrouw al ouderwets bakjes water op de verwarming. Door de warmte verdampte dat water dan en merkte je dat het iets minder droog was. Maar dat waren dan kleine hoeveelheden water. In dit apparaat zit een behoorlijk reservoir. En als je hem dan vult, dan zou je hem zo’n 36 uur kunnen gebruiken voordat je hem moet bijvullen. Dat mag ook wel, want er gaat vijf liter in.

Genoeg water (Afbeelding: Dyson / David Stegenga Fotografie)

Geen problemen met stilstaand water

De Dyson Purifier Humidify zorgt er verder voor dat alles schoon blijft. Stilstaand water kan een bron zijn voor bacteriën. Maar dit apparaat geeft je een melding wanneer je het reinigingsprogramma moet gaan draaien en alles goed schoon blijft. Daarnaast wordt het reservoir goed afgesloten. Op die manier komt er geen vuile lucht in de luchtstroom. Verder wordt er nog gebruik gemaakt van UV-C licht die zo’n beetje alle bacteriën doodt. Mooie dingen dus op papier.

De verschillende filters (Afbeelding: Dyson / David Stegenga Fotografie)

Lekker slapen

Maar belangrijker is dus dat het gewoon werkt zoals het moet. Kijk, qua luchtkwaliteit weet ik dus niet echt of dit echt wat doet. Dat komt voor het grootste gedeelte doordat ik dat wel goed voor elkaar heb en niet echt de dingen gebruik die schadelijk zijn en stoffen laat vrijkomen. Het is echter het bevochtigingsgedeelte van deze Dyson Purifier Humidify die het echt een interessant product maakt. Ik merk gewoon dat ik veel minder last heb van de droogte. En wanneer je hem ’s avonds in de slaapkamer zet, dan maakt hij ook daar de lucht iets vochtiger. Daardoor slaap je uiteindelijk beter en word je minder snel wakker met een droge mond. Dat zijn toch wel duidelijke voordelen.

Lekker wegdromen (Afbeelding: Dyson / David Stegenga Fotografie)

De Dyson Purifier Humidify is nu beschikbaar en onder andere hier te bestellen. Wil je meer lezen over de producten van het bedrijf? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen