5 redenen waarom je de Sony WH-1000XM5 100% moet kopen

Audio Mark Hofman 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Vorige week was het zover: de aankondiging van, misschien wel, onze favoriete koptelefoon van het jaar. De Sony WH-1000XM5 is de opvolger van de XM4 die we het afgelopen jaar met veel plezier gedragen hebben.

We hebben de koptelefoon inmiddels zo’n anderhalve week kunnen proberen en vertellen in dit artikel, aan de hand van vijf grote voordelen, hoe fijn dat was.

Sony WH-1000XM5: vijf redenen om hem zeker te kopen

Er zijn genoeg redenen om de nieuwe koptelefoon van Sony te kopen. Om het kort te houden zet ik de vijf grootste voor je op een rij:

#1 Gloednieuw ontwerp zit heerlijk

De Sony WH-1000XM5 is voorzien van een gloednieuw ontwerp. Eentje dat, wat mij betreft, iets beter uit de verf komt dan dat van zijn voorganger. De leren pasvorm, vernieuwde verstelbare pootjes en de oorschelpen zorgen bij elkaar voor meer draagcomfort. Wat je ook van dit uiterlijk vindt, de kans dat je het heerlijk vindt zitten is heel erg groot. Dagen dragen zonder klagen: dat zit er dik in.

Sony WH-1000XM5
Lekker ontwerp (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Sony WH-1000XM5: bellen als een koning

Iedere schelp van de Sony WH-1000XM5 is voorzien van vier microfoons. In totaal beschik je er dus over acht, wat de geluidskwaliteit erg goed maakt. Zeker in combinatie met softwarematige verbeteringen waarmee de focus op je stem gelegd wordt en achtergrondgeluiden worden gedempt. Kraakhelder: dat is het op dit gebied niet altijd geweest bij de koptelefoons van Sony. Winst, dus.

#3 Noise-Cancellation nog beter

De ruisonderdrukking van de WH-1000XM4 behoorde al tot de beste van de markt. De nieuwe Sony WH-1000XM5 doet daar nog een schepje bovenop. De koptelefoon is in staat om hoge tonen beter te filteren, waardoor je toeterende auto’s of stemmen van mensen minder goed hoort. Nog meer rust, nog meer beter!

Sony WH-1000XM5
Sexy met zo’n stoel half in beeld (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 Sony WH-1000XM5: accu laadt sneller op

Nee, de accu van de Sony WH-1000XM5 gaat niet langer mee. Toch is er op dit gebied een groot voordeel te vinden. De koptelefoon laadt namelijk wel aanzienlijk sneller op. Binnen 10 minuten heb je weer genoeg geladen voor 5 uur lang luisterplezier. Als dat geen voordeel is…

#5 Investering is je geld waard

Ja, de nieuwe Sony WH-1000XM5 mag wat kosten. Met een adviesprijs van €420 is de koptelefoon zo’n zeventig euro duurder dan zijn voorganger. Is het de moeite waard? Wat mij betreft wel. Het draagcomfort, de geluidskwaliteit, de ruisonderdrukking en belkwaliteit: het zorgt ervoor dat je heel veel plezier haalt uit deze jongen.

Sony WH-1000XM5
Strijden! (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen