Mark Hofman
Mark Hofman Games 16 mei 2022
Leestijd: 2 minuten

Nieuwe Xbox Series X update tilt je console mogelijk naar hoger niveau

Gamers met een Xbox Series X of Series S in huis weten dat ze dynamische achtergronden kunnen gebruiken. Waar het aanbod aardig groot is, blijft het natuurlijk fijn om zelf de controle te houden.

Mocht de informatie die vandaag het daglicht ziet kloppen, dan gaat dit binnenkort ook daadwerkelijk gebeuren. Heb jij al zin in de update?

Meer opties met je Xbox Series X

Hoe meer controle over je eigen console, hoe beter. Dat moet Microsoft ook gedacht hebben, want het bedrijf test achter de schermen een nieuwe functionaliteit. Op Twitter laat gebruiker Aggiornamenti Lumia, die voorheen al eerder het werk van Microsoft goed voorspelde, weten wat er aan de hand is. Hij deelt een video van een project zonder naam.

Zoals je ziet is de kans aanwezig dat je Xbox Series X binnenkort over een Dynamic Background Editor beschikt. Via deze weg hoef je niet gebruik te maken van alles wat Microsoft je biedt, maar kun je ook je eigen dynamische achtergronden maken of bewerken. In de tutorial is te zien dat er gebruikgemaakt kan worden van acht verschillende effecten. Al weten we niet of dat aantal in de toekomst nog gaat groeien.

Gamers zijn via deze weg echter niet alleen in staat om animaties te maken en achtergronden te bewerken. Het is ook mogelijk om verschillende assets te uploaden naar je Xbox Series X, Series S of Windows PC.

Wanneer is de feature te gebruiken?

Het is een kleine toevoeging waarmee je de Xbox Series X of Series S wel meer eigen kunt maken. De vraag is echter wel wanneer we de functionaliteit te zien krijgen. Op dit moment is daar nog geen woord over gesproken. Sterker nog: Microsoft test vaak nieuwe functionaliteiten, maar brengt ze niet altijd direct op de markt. Er is dus een kans dat de functie alleen voor ontwikkelaars te gebruiken is. Neem dit verhaal dus wel met een korreltje zout.

Films en series die een (goede) game verdienen

Op de hoogte blijven van alle ontwikkelingen op het gebied van gaming? Check dan zeker even deze pagina!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!