Dit zijn de 5 series uit 2022 waar we het meest naar uitkijken

Films & Series Jeroen Kraak 1 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Welkom in het jaar 2022. Dit jaar heeft veel te bieden qua films en series. Wij vertellen je naar welke series je in het nieuwe jaar echt moet uitkijken.

2021 is ondanks de lockdown een mooi jaar geweest op gebied van series. Zo maakten we kennis met de Franse Netflix-serie Lupin, zagen we de Koreaanse morbide spelletjes in Squid Game en zagen we een hoop nieuwe Marvel-content voorbijkomen. Daarbij vergeten we nog de nieuwe seizoenen van bestaande series, want wat waren seizoen 2 van Ted Lasso en The Witcher geweldig.

Ook in het nieuwe jaar kunnen we genieten van flink wat content. HBO Max komt naar Nederland en daarbij komen er ook een aantal nieuwe series beschikbaar. Maar goed, ook de andere diensten komen met flink wat kanonnen van shows. Wij lichten er vijf uit. Toch is dat best lastig want we hadden er makkelijk nog meer kunnen noemen

The Lord of the Rings – Amazon Prime Video

The Lord of the Rings is misschien wel een van de grootste series die dit jaar uitkomt. Nou ja, het is in ieder geval de duurste. Amazon houdt de kaarten omtrent de serie nog echt op de borst, dus we weten nog niet precies wat we kunnen verwachten, al is het wel compleet anders als de series. Wel moeten we nog even wachten op de titel, want pas op 2 september kun je ‘m zien op Amazon Prime Video.

Lord of the rings serie
Het eerste beeld van de Lord of the Rings-serie op Amazon Prime Video. (Afbeelding: Amazon Studios)

House of the Dragon – HBO Max

We blijven in de fantasy-wereld, maar dit keer die van Game of Thrones. HBO komt eindelijk met de opvolger van Game of Thrones. Alhoewel is dit niet helemaal een opvolger, aangezien deze serie zich 200 jaar voor de gebeurtenissen in Westeros afspeelt. We zien het verhaal van de Targaryen-dynastie. Jawel, de voorouders van Khaleesi. Het laat zien hoe de machtigste familie compleet uit elkaar is gevallen.

The Last of US – HBO Max

HBO Max heeft ons nog meer te bieden qua series. Ergens in het eerste deel van het jaar komt The Last of Us naar de streamingdienst. De naam komt je wellicht bekend voor en dat is niet raar, aangezien het gebaseerd is op de gelijknamige PlayStation-games. De hoofdrol is voor niemand minder dan Pedro Pascal, die we natuurlijk beter kennen uit Narcos en The Mandalorian. Het lijkt dus een recept voor succes.

The Last of Us HBO Max
The Last of Us zie je op HBO. (Afbeelding: Naughty Dog)

Moon Knight – Disney+

Moon Knight is van alle Marvel-series die in 2022 uitkomen misschien wel diegene waar we het meest nieuwsgierig naar zijn. In de serie zien we Oscar Isaac in de huid kruipen van de gelijknamige superheld. Veel van het plot weten we nog niet, want we moeten het doen met een globale omschrijving. Het verhaal gaat over Marc Spector, die lijdt aan een identiteitsstoornis. Meerdere van zijn identiteiten raken betrokken in een dodelijke oorlog van de goden. We zijn echt heel benieuwd hoe Marvel dit verhaal gaat uitwerken.

The Witcher: Blood Origin – Netflx

Netflix zet vol in op The Witcher en komt nu ook met een spin-off in 2022. Aan het einde van het tweede seizoen van The Witcher zagen we al wat we kunnen verwachten. Het verhaal speelt zich zo’n 1.200 jaar af voor de gebeurtenissen van The Witcher. Daarin zien we de eerste prototype witcher en de gebeurtenissen die leiden naar de Conjunction of the Spheres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen