Instagram: met deze 4 geheime features haal je meer uit de app

Apps Mark Hofman 1 jan 2022
Leestijd: 3 minuten

Instagram is zonder twijfel één van de populairste social media-apps van ons land. We fotograferen, filmen en liken ons helemaal debiel en doen dat met veel plezier. Maar haal jij, ondanks het vele gebruik van de app, er wel alles uit?

Je denkt zelf waarschijnlijk dat het antwoord ‘ja’ is (dacht ik namelijk ook), maar het is mogelijk ‘nee’. Instagram heeft namelijk een hoop functionaliteiten die nog niet iedereen kent. Komt vooral, omdat ze geheim zijn. Niet echt, maar wel een beetje.

4 geheime Instagram features

Er zijn nu eenmaal een aantal Instagram-features die niet alle gebruikers kennen. Dat heeft er dan voornamelijk mee te maken dat Instagram ze niet groots heeft aangekondigd of omdat ze niet heel vaak gebruikt worden. Maar dat wil niet zeggen dat jij er geen voordeel mee in huis haalt:

#1 Meldingen van favorieten

Je kunt op Instagram van veel verschillende dingen een melding krijgen. Je kunt ze krijgen, omdat iemand je post leuk heeft gevonden of wanneer iemand een reactie plaats onder jouw foto. Of je krijgt een bericht wanneer iemand je een bericht stuurt of wanneer iemand weer reageert op jouw reactie. Maar als jij nu echt last hebt van flinke FOMO (Fear of Missing Out) dan kan je er nog een schepje bovenop doen.

Het is namelijk mogelijk om meldingen te ontvangen van alles wat je favorieten doen. Dus wanneer ze een foto posten, story plaatsen of dat soort gekkigheid. Ga hiervoor naar het desbetreffende account en druk op het belletje. Selecteer vervolgens voor welke onderdelen je een melding zou willen ontvangen.

#2 Instagram: anoniem zoeken

Heb jij geen Instagram-account, maar moet je wel eens iemand opzoeken op het platform? Geen paniek! Het is namelijk gewoon mogelijk.

Je kunt in een browser, zowel op je computer als op je smartphone, gewoon opzoek gaan naar de desbetreffende persoon. Het is mogelijk door naar https://www.instagram.com/wantnl te gaan, zonder dat je dus een account nodig hebt. Mocht je een ander account zoeken, dan haal je wantnl dus gewoon weg en selecteer je een andere gebruikersnaam.

Instagram WANT
In je browser (Screenshot: WANT)

#3 Geen reacties meer

Instagram is dé plek waar mensen foto’s van zichzelf plaatsen, zodat andere mensen er vervolgens op kunnen reageren. Heel leuk natuurlijk, al kan dit ook zeker voor problemen zorgen. Zo is laatst bijvoorbeeld uitgewezen dat het platform een negatieve impact kan hebben op jongeren. Het kan dus zeker geen kwaad om af en toe een beetje afstand te nemen van al die prikkels, of in ieder geval het iets anoniemer te houden.

Zo is het mogelijk om de reacties onder je foto uit te schakelen. Zo kun je dus alsnog genieten van de aandacht die je wilt krijgen, maar zijn de negatieve berichten heel even weg. Mocht je ze al krijgen, natuurlijk. Maak hiervoor een nieuw bericht aan en selecteert de optie Geavanceerde instellingen op het laatste scherm voordat je hem plaatst. Daar krijg je toegang tot een hoop instellingen waaronder Opmerkingen uitschakelen. Veeg de functie aan en voila!

#4 Instagram: al je likes op een rij

Je hebt in je Instagram-leven waarschijnlijk al een hoop hartjes uitgedeeld aan andere mensen. Maar is het niet leuk om eens terug te kijken op welke foto’s je dat allemaal gedaan hebt? Is het antwoord ‘Nee’, ga dan lekker door naar nummer vijf. Is het antwoord ‘Ja’, dan kan dit wel eens een hele leuke tip zijn.

Ga naar je account, druk op de drie streepjes rechts bovenin en selecteer Instellingen. Kies vervolgens voor de optie Account en Berichten die je leuk vindt.

 

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen