5 top animatie-tools voor beginners

Tech Rutger Houweling 1 jan 2018
Leestijd: 2 minuten

Wil je graag een animatie maken, maar heb je er nog niet zoveel pap van gegeten? Geen probleem, want met deze vijf animatie-tools kun je het gemakkelijk leren. Check ze hieronder.

Motion 5

Motion 5 is een animatie-programma dat speciaal is ontworpen voor editors – het logo lijkt dan ook al enorm op Final Cut – en is geschikt voor Mac OS X. Het programma is vooral handig voor het maken van animatie’s met opvallende titels en overgangen. Dankzij de verschillende functie’s en het aanpassen van geanimeerde logo’s kunnen de resultaten behoorlijk goed zijn. Voor iets minder dan veertig euro is Motion 5 hier te bestellen. Ideaal om samen met Final Cut Pro te gebruiken.

animatie maken

Een animatie maken doe je Adobe After Effects

Vast niet geheel onbekend voor je, maar laten we beginnen met het nadeel: de prijs. Voor zo’n achthonderd euro of vijftien euro per maand kun je van dit programma gebruik maken. De mogelijkheden van After Effects zijn dan ook eindeloos, maar wordt meestal gebruikt voor high-end motion graphics en post-productie van video-effecten. 2D-animatie’s kunnen ook gemaakt worden. Net als hierboven is-ie uitstekend om snel animaties te maken.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Go! Animate

Dit keer een online applicatie. Met Go! Animate kun je op maat video-animaties maken. Voor presentatie’s, studie of andere projecten kun je deze applicatie gemakkelijk gebruiken. De website biedt vijftig stripfiguur-sjablonen met honderden verschillende poses en heb je de keuze uit verschillende achtergronden. Ook leuk, wil je gewoon voor de fun animaties maken? Dan kun je er gratis gebruik van maken. Wil je ‘m professioneel gebruiken? Dan kost het zo’n veertig euro per maand.

Xtranormal

Het programma Xtranormal lijkt veel op de bovenste, Go! Animate. Het grote verschil tussen de programma’s is dat het gaat om 3D-animaties. Met een keuze uit tweehonderd achtergronden, vijfhonderd personages en twintig talen kom je in ieder geval al een heel eind. Ook dit programma kan gratis worden gebruikt en voor vier tientjes per maand kun je hem voor professioneel gebruiken.

Wideo

Dit platform is gratis en nog in de beginnende fase. Het is daarom ideaal voor het creëren van eenvoudige animatie’s. Sjablonen en foto’s kunnen worden toegevoegd en het voornaamste doel van Wideo is het maken van geanimeerde commercials.

Photoshop alternatieven

Dit zijn in ieder geval heerlijke tools om een animatie mee te maken. Een programma dat je waarschijnlijk ook gebruikt is Adobe Photoshop. Dit is echter een duur programma, daarom vind je hier 10 gratis alternatieven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen