5G smartphones voor een prikkie: de 5 best betaalbare modellen van 2021

Smartphones Mark Hofman 5 apr 2021
Leestijd: 3 minuten

Het kopen van een smartphone kan een lastige taak zijn. Naast het feit dat er talloze modellen beschikbaar zijn, moet je ook een beetje oog op de toekomst houden. Wat dat betreft wordt 5G-ondersteuning, ondanks dat het netwerk nog niet zijn volle potentie benut, wel echt iets om rekening mee te houden. “Maar 5G smartphones kosten toch veel geld?”

In dit artikel laten we je zien dat dit helemaal niet meer het geval hoeft te zijn. We zetten 5 verschillende 5G smartphones voor je op een rij die ontzettend toegankelijk zijn!

De 5 best betaalbare 5G smartphones

Waar 5G smartphones in 2019 en in de eerste helft van 2020 echt nog wel prijzig waren, zijn ze op dit moment best betaalbaar. Zo zien we steeds meer midrange smartphones die de ondersteuning met zich meedragen. Dat moet overigens ook wel. Ondanks het feit dat de uitrol van het netwerk al even duurt, gaan we de komende jaren echt grote stappen maken. En dan is het best zonde wanneer je in 2021 een smartphone hebt gekocht die daar nog niet klaar voor is.

We zetten daarom 5 verschillende 5G smartphones voor je op een rij die hartstikke betaalbaar zijn. Hou er rekening mee dat dit geen ranglijst is en de smartphones dus niet op volgorde van kwaliteit staan.

#1 5G smartphones: Redmi Note 9T

De Xiaomi Redmi Note 9T is een heerlijke smartphone en staat symbool voor datgeen waar het Chinese bedrijf voor staat.

Xiaomi Redmi Note 9T: 5 redenen om hem (niet) te kopen

Het toestel biedt voor een prijs uit het lage segment een smartphone met hoogstaande specificaties die zelfs in het middensegment indruk zouden maken. Een van die specificaties? 5G ondersteuning!

De Redmi Note 9T met 5G-ondersteuning is vanaf €179 te koop!

Redmi Note 9T review
De hele achterkant (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 Motorola Moto G 5G Plus

De Moto G serie van Motorola doet het al jaren goed. De smartphones combineren heerlijke software met een aantal indrukwekkende specificaties voor een uiterst betaalbare prijs. Wat dat betreft hoort de Moto G 5G Plus ook zeker thuis in de lijst met betaalbare 5G smartphones. Het toestel biedt namelijk een uitstekende gebruikservaring in combinatie met 5G-ondersteuning. Hoe fijn!

De Motorola Moto G 5G is vanaf €249,99 te koop!

5G Smartphones Moto G5 Plus
5G met Moto! (Afbeelding: Motorola)

#3 5G smartphones: Samsung Galaxy A42

De Samsung Galaxy A-serie zorgt al jaren voor succes wegens een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding. De Galaxy A42 is zeker niet zo indrukwekkend als de A52, die ook later in de lijst voorkomt, maar behoort wel tot een van de meest betaalbare 5G smartphones van het moment.

De Samsung Galaxy A42 5G is vanaf €271 te koop!

5G Smartphones Galaxy A42
5G met de Galaxy (Afbeelding: Samsung)

#4 OnePlus Nord N10 5G

Vorig jaar keerde OnePlus terug in zijn kracht door de nieuwe OnePlus Nord serie aan te kondigen. De smartphones uit de reeks wisten met een prijs uit het middensegment de toestellen uit het hoge segment uit te dagen.

OnePlus Nord N10 5G: de Ideale budgettelefoon met 5G

Al helemaal toen het bedrijf de OnePlus Nord N10 5G aankondigde. Hiermee bracht het bedrijf een van de interessantste 5G smartphones op de markt.

De OnePlus Nord N10 5G tik je voor €299 op de kop!

OnePlus Nord N10 5G
De achterkant van de OnePlus Nord N10 5G. (Afbeelding: Want/Jeroen Kraak)

#5 Samsung Galaxy A52

De nieuwe Samsung Galaxy A52 is de duurste smartphone uit de lijst, maar dat is niet voor niets. Het toestel is namelijk gloednieuw en biedt met gemak de meeste kwaliteit.

Samsung onthult de nieuwe Galaxy A52, A52 5G en A72

Sterker nog: de opvolger van het best verkochte Android-toestel van 2020 maakt nu al kans op de titel voor best verkochte Android-smartphone van 2021.

De Samsung Galaxy A52 met 5G-ondersteuning kost je €429!

Samsung Galaxy A52 en A72
De Samsung Galaxy A52 en A72 (Afbeelding: Samsung)

Maar 5G smartphones?

Ben jij niet opzoek naar goede 5G smartphones met een betaalbaar prijskaartje, maar wil jij gewoon het beste van het beste hebben? Dan is het zeker aan te raden om deze video van ons eens te bekijken.

Liever een overzicht van alle 5G-gerelateerde berichten van onze website. Check dan zeker even deze link!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen