Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 4 apr 2021
Leestijd: 2 minuten

Netflix opzeggen? Dit is alles wat je vooraf moet weten

Netflix opzeggen is niet moeilijk, dat gaat met een aantal clicks. Toch moet je wel met een paar zaken rekening houden.

Netflix heeft een enorm aanbod aan films en series. Toch kunnen we het ons voorstellen dat je jouw abonnement wil beëindigen. Er komen steeds meer streamingdiensten op de markt die elk weer een ander aanbod hebben. Zo heeft Disney+ sinds kort Star, waardoor het flink wat series en films erbij heeft gekregen

Switchen van Streamingsdiensten

Je kunt kiezen voor een ‘streamingroulette’ als je niet te veel waarde hecht aan al het nieuwste als eerste te zien. Dan neem je bijvoorbeeld een maandabonnement op Disney+ waarin je The Mandalorian, Wandavision en The Falcon and Winter Soldier kijkt, om vervolgens naar Amazon Prime Video te gaan voor de Boys en een maand later weer een abonnement neemt op Netflix voor diens toptitels.

Netflix opzeggen

Als je daarvoor kiest kun je natuurlijk wel een aantal vragen hebben. Als eerste gaan we het hebben over hoe je Netflix opzegt. Dat is eigenlijk heel simpel. Je hoeft hiervoor alleen maar naar https://www.netflix.com/cancelplan en met één click ben je van jouw abonnement af. Het kan ook mogelijk zijn dat je Netflix hebt via een derde partij. Dat moet je via die aanbieder regelen.

Stap je liever over naar een goedkoper abonnement? Dat kan in hetzelfde scherm. Als je naar onder scrollt zie je een venster om te downgraden. Ook dat is met één click geregeld.

Informatie bewaren

Als je jezelf uitschrijft bij Netflix, betekent niet dat al je informatie weg is. Al jouw info die gelinkt is aan het account wordt tien maanden bewaard. Zo behoud je jouw voorkeuren van series en films als je later een abonnement neemt. Na 10 maanden wordt je informatie alsnog verwijderd.

Wil je liever dat Netflix meteen jouw informatie verwijdert in verband met privacy? Ook dat is gewoon mogelijk. Hiervoor moet je een extra stap nemen. Je moet een e-mail sturen naar [email protected] vanaf het e-mailadres waar jouw account aan gelinkt is. Netflix accepteert namelijk niet een verzoek dat van een ander e-mailadres afkomstig is.

Deel je jouw account met iemand anders? Dan moet je oppassen dat diegene niet opnieuw inlogt op jouw account. Zo start het abonnement weer op. Wil je zeker zijn dat dit niet gebeurt? Verander dan eerst je wachtwoord. Je kunt er ook gewoon voor kiezen om je betalingsgegevens bij te werken. Zo kun je diegene met wie je het account deelt de betaling laten doen. Wijzig dan ook het e-mailadres.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!