Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Films & Series 23 mrt 2021
Leestijd: 2 minuten

The Falcon and the Winter Soldier zorgt voor beste opening Disney+ ooit

The Falcon and the Winter Soldier is sinds afgelopen weekend te zien op Disney+. Die release is nu al een succes.

The Falcon and the Winter Soldier is na WandaVision de tweede Marvel-serie op Disney+. Ondanks dat kun je het eigenlijk de eerste echte Marvel-serie noemen aangezien het veel meer dan Wandavision op een echte Marvel-film lijkt. Die eerste aflevering stelde ons zeker niet teleur en waarom dat is, lees je in deze review.

Succes voor The Falcon and the Winter Soldier

Maar niet alleen qua kwaliteit scoort de film goed. Ook weet het op Disney+ een enorm publiek te vinden. Het eerste weekend van The Falcon and the Winter Soldier is de succesvolste opening op Disney+ tot nu toe. Daarmee gaat het natuurlijk andere titels op Disney+ voorbij waaronder The Mandalorian en WandaVision.

Helaas geeft Disney geen cijfers vrij over hoe vaak series en films zijn bekeken. Daarmee volgt het andere streamingdiensten als Netflix en Amazon Prime Video die dat vrijwel ook nooit doen.

The Falcon and the Winter Soldier gaat over de gelijknamige superhelden die worden gespeeld door Anthony Mackie en Sebastian Stan. De twee kwamen samen tijdens de laatste momenten van Avengers: Endgame. De twee komen nu samen voor een nieuw groot avontuur.

Nog veel meer content bij Disney+

De komende weken kun je dus genieten van de andere afleveringen van The Falcon and the Winter Soldier. Overigens hoef je niet bang te zijn voor een zwart gat daarna, want er komen nog veel meer Marvel-series aan. Zo staan hierna onder andere Loki en What If op het programma.

Disney+ is nu meer dan een jaar online. Waarbij je eerst nog alleen kon genieten van een Disney, Marvel, National Geographic en Star Wars, heeft het sinds kort ook het kanaal Star. Daarmee is de content voor volwassenen flink uitgebreid. Alles daarover zie je hier.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!