De 7 films waar we in 2023 het meest naar uitkijken

Films & Series Dennis Mons 2 jan 2023
Leestijd: 4 minuten

Gelukkig nieuwjaar! Hopelijk heb je genoten van veel films dit afgelopen jaar. Maar nu beginnen we pas. Dit zijn 7 films die hoog op ons lijstje staan voor 2023. Dit wordt namelijk een goed jaar. Wat gaan we zien op onder andere Netflix, Disney+, HBO Max en natuurlijk in de bioscopen? WANT-redacteur Dennis Mons dook er bovenop.

Het moge duidelijk zijn dat we, zeker tijdens coronatijd, best zijn verwend door grote streamingdiensten als Netflix, Disney+. HBO Max, Prime Video, Apple TV+ en ga zo maar door. Maar gelukkig zijn ook bioscopen weer open. Ik zet even fijn films voor je op een rij die we willen zien, wanneer ze uitkomen en waar je ze kijkt.

Zoveel vette films op Netflix, Disney+ en natuurlijk in bioscopen

Vooropgesteld: het is een lijstje met vooral nerdy films, maar we zijn dan ook nerds bij WANT! Oh en ze staan in willekeurige volgorde. Wat zeker is, is dat we ze terugzien op streamingdiensten als Netflix en Disney+.

#1 Spider-Man: Across the Spider-Verse

Van alle Spidey-films was Into the Spider-verse misschien wel een van de beste. We kunnen dan ook niet wachten op het vervolg dat er zo mogelijk nog beter uitziet. Miles Morales keert terug in deze prachtige animatiefilm op 2 juni. Deze is in eerste instantie alleen te zien in de bios. Op welke streamingdienst die vervolgens komt, is nog onbekend. Het eerste deel vind je op Netflix.

#2 Guardians of the Galaxy Volume 3

James Gunn keert nog één keer terug naar een Marvel-project en dat is Guardians of the Galaxy Volume 3. Peter Quill en consorten keren terug voor een laatste ronde. Wat er daarna gaat gebeuren blijft gissen, maar wij kijken ernaar uit. Drax, Rocket en Groot maken er hopelijk weer een puinhoop van.

#3 Indiana Jones and the Dial of Destiny op Disney+

Zat ik te wachten op die immers zo chagrijnige Harrison Ford om nóg een keer de iconische hoed op te zetten na Crystal Skull? Nope. Kijk ik toch uit naar (hopelijk) toch echt het laatste avontuur van de meest iconische avonturenmeneer die gaat Tomb Raiden? Zeer zeker wel! Lucasfilm (en dus Disney) heeft er een flinke bak special effects tegenaan gegooid zodat hij er niet té bejaard uitziet. De film draait op 30 juni. Zet het in je agenda!

#4 Dune: Part Two op HBO Max?

Niet helemaal mijn kopje thee maar Dune geregisseerd door Denis Villeneuve is en blijft een sci-fi-klassieker volgens velen. Dus terug naar de zandvlaktes van Arrakis en zie het einde van het verhaal van Paul Atreides (Timothée Chalamet). Atreides, nu verenigd met de inheemse Fremen, moet zijn huis herstellen en tegelijkertijd de controle over de specerijenhandel op de planeet voor eens en altijd vestigen.

Account delen op Netflix: dat is vanaf deze datum niet meer mogelijk

De film komt uit in de bioscoop op 3 november 2023. Daarna zal deze ongetwijfeld weer op HBO Max verschijnen.

#5 2023 het jaar van films als M3GAN?

Vond je de moordende pop in de Chucky-films eng? Nou zelfs ik als horrorliefhebber heb meer moeite met de android met de naam M3gan. Dit wicht is een combinatie van de Good Guy en Pazuzu in The Exorcist. Serieus kippenvel. De film is geregisseerd door James Wan; feitelijk wel een van de hedendaagse koningen van horror en de film wordt uitgebracht door de briljante horrorstudio Blumhouse. Gaan we ‘m terugzien op Netflix, of wordt het toch Prime Video?

Lekker genieten in de bioscoop vanaf 6 januari (snel dus).

#6 Ant-Man and the Wasp: Quantumania ook op Disney+

Het volgende hoofdstuk in het Marvel Cinematische Universum verwisselt gigantische werelden voor kleine. De hele Lang-familie wordt meegenomen naar het Kwantumrijk en ontdekt daar een hele universum – maar ze moeten ook afrekenen met Kang de Veroveraar, die fans van Loki weten dat hij niet iemand is om mee te spotten.

Glass Onion a Knives Out Mystery: de details die je hebt gemist op Netflix

De film draait vanaf 17 februari in de bioscopen, maar is later dit jaar natuurlijk te zien op Disney+.

#7 De beste films zijn rare films: Cocaine Bear

Dit is een vreemde eend in de bijt in de lijst maar ik wilde hem er toch opzetten. Het is namelijk een waargebeurd verhaal over een losgeslagen beer die een groot pakket met cocaïne eet na een crash van smokkelaars. En om nou te zeggen dat die Paddington daar goed op gaat? Nope. Check de trailer en je weet genoeg als je op 24 februari naar de bios gaat. Hilarisch vermaak ongetwijfeld.

We dekken niet eens de lading want ook deze films komen uit en dus mogen we concluderen: dit wordt een uitstekend filmjaar op streamingdiensten zoals Netflix, Disney+, Apple TV+, HBO Max, Prime Video en ga zo maar door.

P.S.: Zet deze ook maar even op je lijstje: John Wick: Chapter 4, Shazam! Fury of the Gods, The Super Mario Bros. Movie, The Flash en onder andere Oppenheimer

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen