Cocaïne en een beer: het magische recept voor een keiharde filmhit

Films & Series Mark Hofman 1 dec 2022
Leestijd: 2 minuten

Wie denkt aan een duistere komedie zal niet direct denken aan de combinatie tussen cocaïne en een beer, maar thank god dat Elizabeth Banks dit wel heeft gedaan. Vanaf 2023 verschijnt Cocaine Bear namelijk in de bioscoop en we kunnen niet enthousiaster zijn.

Wat dat betreft zijn we overigens ook niet de enige, want de verfilming van het waargebeurde verhaal uit 1985 maakt op het internet al tijden iets los. WANT-redacteur Mark Hofman deelt zijn verbazing en vertelt je meer.

Cocaine Bear: dé meest besproken film van 2023?

Eerlijkheid gebiedt me te zeggen dat ik vorige week, toen de eerste poster verscheen, pas kennismaakte met Cocaine Bear. Er waren twee dingen die mij direct wisten te verbazen: de titel van deze film en het enthousiasme dat er omheen hangt.

Na een beetje onderzoek is dat enthousiasme wel te begrijpen. Elizabeth Banks, die we kennen van films als Charlie’s Angels en Pitch Perfect 2, besluit namelijk een waargebeurd verhaal om te toveren tot een duistere komedie.

Cocaïne, beer, Cocaine Bear, film
(Afbeelding: Universal Pictures)

Ja, je leest het goed: dit is een waargebeurd verhaal. In Cocaine Bear volgen we het verhaal van een zwarte beer die, een vermiste lading, cocaïne tot zich neemt. Het witte goedje heeft zijn effecten op de mens, maar lijkt zich al helemaal niet te lenen voor beren.

Agenten, criminelen, toeristen en tieners kunnen dat beamen. Deze bijzondere groep aan individuen bevindt zich namelijk in een groot bos in Georgia, waar het beest alle controle lijkt te verliezen. Het resultaat: een pittige bende.

Eerste trailer nu te zien

Cocaine Bear is een bijzondere film die nog heel even op zich laat wachten. Vanaf 22 februari 2023 is hij te zien in de bioscopen en de hype is nu al ontzettend groot. Het internet gaat dan ook regelmatig los over de film van Banks.

Naast haar betrokkenheid zijn ook Keri Russel (The Americans), O’Shea Jackson Jr (Straight Outta Compton) en Alden Ehrenreich (Solo: A Star Wars Storyte zien.

De eerste trailer verscheen vannacht en is hieronder in volle glorie te bewonderen:

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen

Relevante artikelen