Grand Theft Auto 6 wordt goud met deze 7 Red Dead Redemption 2 functies

Games Dennis Mons 31 mei 2023
Leestijd: 4 minuten

Hoewel we nog een flinke tijd moeten wachten op Grand Theft Auto 6 (GTA 6), is het een feit dat de game in de maak is. Maar welke features hopen fans dat de game gaat gebruiken van Red Dead Redemption 2? WANT-redacteur Dennis Mons zet zeven gewenste RDR 2-features op een rij.

Hoogstwaarschijnlijk gaan we pas rond kerst 2024 genieten van GTA 6. Dat is elf jaar na GTA V en dik vijf jaar na Red Dead Redemption 2. Maar wat zou Grand Theft Auto 6 van de cowboygame over kunnen nemen?

GTA 6 wordt ongetwijfeld een meesterwerk zoals Red Dead Redemption 2

Hoewel het behoorlijk appels met peren vergelijken is, was het in RDR 2 overduidelijk dat het elementen van GTA gebruikte. Maar wat als we de rollen omdraaien? Dit zijn zeven features waarvan fans hopen dat die terug te vinden zijn in de nieuwe game van Rockstar.

1. Introduceer haargroei zoals in Red Dead Redemption 2

Hoewel het een relatief klein dingetje is, voegde het feit dat Arthurs haar en baard groeiden realisme toe aan RDR 2. Een van de fans die hoopt dat dit ook in GTA 6 zit, is Redditor Snoo_61724 die zelfs de moeite nam om even een illustratie hiervan te maken.

GTA 6, red dead remption 2
Dit zou fantastisch zijn. (Afbeelding: Snoo_61724)

2. Maak de open wereld in Grand Theft Auto 6 meer doorleeft

Een van de ‘klachten’ over GTA V was dat Los Santos niet bepaald realistisch aanvoelde als een levendige stad. In RDR 2 laat Rockstar echter in bijvoorbeeld St. Denis zien dat dit prima mogelijk is.

Zelfs de kleinere dorpen hadden veel karakter. Het voelde echt aan alsof de NPC’s er woonden en werkten.

3. Meer naadloze events in GTA 6 zoals RDR 2 dat doet

Een van de grootste charmes van Red Dead Redemption 2 is om op willekeurige momenten interactie aan te gaan met ‘verborgen’ events. Hierdoor kwam je met Arthur op bizarre plekken terecht die verder geen belangrijke rol speelden in het hoofdverhaal.

Soortgelijke side quests zaten ook in GTA 5 met ‘Strangers’ en ‘Freaks’, maar dat was veel beperkter. Het volgende deel kan dus wel dat RDR 2-sausje gebruiken.

4. Een eersysteem in Grand Theft Auto 6

In Red Dead Redemption 2 zit het Honor System dat tot op zekere hoogte behoorlijk impact heeft op Arthur. Als je aardig bent wordt je leven er makkelijker op, terwijl als je een bad-ass bent, je de schrik van de stad wordt.

Dat is in GTA 6 ietwat lastiger, omdat criminaliteit en geweld juist de leidraad is van de GTA-wereld. Toch kan het geen kwaad voor Rockstar om uit te vogelen hoe zoiets toch gebruikt kan worden.

5. Betere belichting in GTA 6 tijdens de nachten zoals in RDR 2

Reddit-gebruiker Predator-FTW hoopt terecht dat GTA meer sfeervolle nachten heeft zoals in Red Dead Redemption 2. Overigens is de kans groot dat dit gebeurt, aangezien we nu sowieso op de volgende generatie consoles zitten en we van Rockstar verwachten dat ze GTA wat dat betreft een flink upgrade geven.

red dead redemption 2
Was is dat toch prachtig. (Afbeelding: Predator-FTW)

6. Meer grof geweld zoals in Red Dead Redemption 2

Hoewel GTA 5 nou niet bepaald een timide game is, gaat Red Dead Redemption 2 toch echt een stap verder. Zoals je kan zien op een screenshot van Redditor Notmmn gaat de game glorieuze bloederigheid niet uit de weg, en hij zou dat ook graag in Grand Theft Auto 6 willen zien.

De kans dat dit gebeurt is echter klein. De GTA-serie staat erom bekend dat het minder grafisch is met het afbeelden van bijna horrorachtig geweld, in vergelijking met Red Dead.

7. Verbeterde gunplay- en vechtmechaniek van RDR 2 in Grand Theft Auto 6

Ondanks alle mogelijkheden die het schietsysteem van GTA V en GTA Online biedt, voelt het eigenlijk behoorlijk basaal aan en lijkt het bijna een stap terug ten opzichte van Grand Theft Auto IV. Dit is een van de vele gebieden waarop fans verbetering verwachten.

Natuurlijk is geen enkel systeem perfect en is ook enorm subjectief. Toch vond ik het afvuren van verschillende soorten wapens in Red Dead Redemption 2 uniek en had het veel impact. Daar kan GTA 6 zeker wat van leren.

Al met al kan deze wishlist natuurlijk nog veel langer worden. Maar hopelijk neemt Rockstar deze tips in acht in de aankomende ontwikkeltijd van Grand Theft Auto 6.

Wat GTA 6 kan leren van de belabberde lancering van Cyberpunk 2077

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen