Rockstar Games doet eindelijk wat we willen: volle focus op GTA 6!

Games Mark Hofman 6 jul 2022
Leestijd: 2 minuten

Rockstar Games, de ontwikkelaar van onder andere Red Dead Redemption en GTA V, heeft een beslissing genomen. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Kotaku richt het bedrijf zich volledig op de ontwikkeling van GTA 6. Eindelijk!

Eerder werd er gesproken over het feit dat Rockstar zich naast GTA 6 ook zou richten op de remakes van oudere titels. Zo zouden Red Dead Redemption en Grand Theft Auto IV op de planning staan.

Rockstar Games richt zich volledig op GTA 6

Na de lancering van Grand Theft Auto: The Trilogy is de koers van Rockstar Games gewijzigd. De verzameling bestaat uit GTA 3, GTA: San Andreas en GTA: Vice City. Voor de ontwikkelaar is het jammer dat de games het verwachtte succes niet behaalde. Voor gamers blijkt dit nu toch echt goed nieuws te zijn. Plannen voor remasters van Red Dead Redemption en Grand Theft Auto IV lijken hierdoor namelijk veranderd te zijn.

In februari dit jaar kondigde Rockstar aan dat de ontwikkeling van GTA 6 officieel van start is gegaan. Nu blijkt dat de volledig focus echter niet bij de nieuwe versie van het spel lag. Op Twitter laat Tez2, een betrouwbare bron als het op de titels van Rockstar aankomt, weten dat hier verandering in is gekomen. Volgens de bron gaat er een streep door de remasters en richt iedereen binnen het bedrijf zich op GTA 6.

Tien jaar lang succes

Het is nieuws waar we op de redactie ongelofelijk blij van worden. We zijn slechts maanden verwijderd van het tienjarige jubileum van Grand Theft Auto V. De game verscheen in 2013 en is vandaag de dag nog steeds ongelofelijk populair. Ergens is het een logische keuze van Rockstar Games om de game te blijven ondersteunen en te wachten met een vervolg. Aan de andere kant kunnen gamers wel echt iets nieuws gebruiken op dit gebied.

Vorig jaar verraste Rockstar Games overigens wel met een “nieuwe” game in de populaire franchise. De ontwikkelaar lanceerde de Grand Theft Auto Trilogy, die alles behalve goed ontvangen werd. De poging om de klassieke games in een nieuw jasje te steken op consoles als de Nintendo Switch leken al vrij snel mislukt te zijn.

GTA Trilogy Review: zo slecht als iedereen zegt?

Via de bovenstaande link check je de review die we er destijds over schreven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen