iOS 17 tilt je iPhone met deze 7 functies naar een hoger niveau

Smartphones Sam Dille 5 jan 2024
Leestijd: 4 minuten

Wie net een iPhone heeft gekocht wil waarschijnlijk alle uithoeken van zijn toestel ontdekken. iOS 17 is wat dat betreft een uitstekend startpunt, want de software heeft voldoende te bieden.

iOS 17 kwam een paar maanden geleden uit. Genoeg tijd om alle nieuwe functies en instellingen door te spitten. En we vonden er een paar die je iPhone nog beter maken dan hij al is.

Zo start je 2024 met een hoop nieuwe heerlijke functies en inzichten.

iOS 17 -functies maken je iPhone nóg beter

Onderstaande functies zijn van toepassing op iPhones die gebruikmaken van iOS 17. De meeste opties zijn beschikbaar voor alle nieuwe iPhones.

#1 Laat je smartwatch pingen via je iPhone

Je smartwatch is naast je iPhone een enorm kostbaar bezit. Met de nieuwe iOS 17-update kun je nu makkelijk de gadget ‘pingen’ via je smartphone. Dit betekent dat je jouw smartwatch op afstand een geluid laat afspelen, zodat je hem makkelijker kunt vinden.

Schakel de optie in door naar de instellingen van je iPhone te gaan. Klik op bedieningspaneel en druk op het plusje naast Ping mijn Watch. Nu kun je jouw Apple Watch rechtstreeks vanuit het Control Center van je iPhone pingen.

Smartwatch pingen via iPhone
Let op dit icoontje (Afbeelding: 9to5Mac)

#2 Muziek crossfaden op iOS 17

Apple Music-gebruikers waren lange tijd jaloers op Spotify, omdat je daar muziek lange tijd als enige kon laten ‘crossfaden’. Dit betekent dat het einde van het ene liedje subtiel overloopt in het begin van het volgende nummer. Maar door iOS 17 kan het nu ook in de Muziek-app van Apple.

Je vindt de functie door naar de instellingen van je iPhone te gaan. Selecteer Muziek en zet de schakelaar bij Crossfade aan.

#3 Zoek alles op over de maan in de Weer-app van je iPhone

De maan zien we net als de zon elke dag in de lucht. Maar er is veel meer over het hemellichaam te ontdekken dan je misschien kent. Dankzij iOS 17 kom je nu alles te weten over de maan in de Weer-app.

Open de Weer-app en scrol naar beneden. Hier vind je informatie over de maan. Je kunt onder andere checken wanneer de maan opkomt, welke maan het is en hoe fel hij schijnt.

#4 Je hond of kat toevoegen aan fotoalbums

De Foto’s-app op je iPhone heeft een speciale sectie genaamd Mensen en Huisdieren. Deze sectie maakt gebruik van AI om mensen in je foto’s te herkennen en je alle foto’s van die specifieke persoon te laten zien. Met iOS 17 kun je ook katten en honden toevoegen, als je ze hebt geïdentificeerd.

Selecteer een foto van je harige vriend en tik onderaan op de knop Info (i). Als je hierop tikt, zie je een kleine cirkel links onderaan de afbeelding met het gezicht van je huisdier. Tik op die cirkel en druk vervolgens op Geef dit huisdier een naam.

Doe dit voor een paar foto’s en wacht dan een dag of twee totdat je iPhone 15 de hele fotocollectie op de achtergrond heeft verwerkt. Je huisdier is dan toegevoegd aan de map Mensen en huisdieren. Alle nieuwe afbeeldingen van je pluizige maatje worden automatisch toegevoegd.

Hond of kat toevoegen aan foto's-app
(Afbeelding: Foundry)

#5 Foto’s en video’s zoeken op geluid

Je hebt vast veel bewegende Live Photos en video’s in je fotobibliotheek. Maar wist je dat je met iOS 17 ook op geluiden kunt zoeken?

Je iPhone herkent geluiden zoals lachen, praten en klappen. Je kunt zelfs nog veel meer geluiden ontdekken. De zoekresultaten worden aangegeven met een geluidsgolfje.

#6 Bijsnijden met één druk op de knop

Bij het uitsnijden van een foto moet je vaak heel precies het kader uitlijnen. En dat gaat niet altijd zoals je in gedachte hebt. Met iOS 17 kan dit met één druk op de knop.

Wanneer je inzoomt op een foto, zie je rechtsboven een knop waarmee je de foto direct kunt bijsnijden naar dat formaat. Je kunt de uitsnede die je op het scherm ziet direct verder verfijnen in het bewerkscherm.

#7 Linkjes toevoegen naar andere notities

Met iOS 17 kun je in een notitie een link toevoegen naar een andere notitie. Dit is handig als de notities met elkaar te maken hebben. Ga je bijvoorbeeld boodschappen doen, maar heb je verschillende boodschappenlijstjes, dan kun je een link maken van het ene lijstje naar de andere.

Open de Notities-app en zoek de specifieke notitie waar je de link wilt plaatsen. Selecteer de woorden in de notitie waaraan je de link wilt koppelen. Vervolgens kun je op een optie tikken, meestal te vinden in het menu, om de link toe te voegen.

Je kunt de naam van de notitie waarnaar je wilt linken invoeren in het tekstveld en vervolgens op Gereed tikken om de link toe te voegen aan de notitie.

Hoe je Siri op je iPhone inruilt voor het geniale ChatGPT

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen