7 intrigerende en awesome series die we in 2023 gaan checken

Pop-Culture Dennis Mons 2 jan 2023
Leestijd: 5 minuten

Vorig jaar bleek een prima jaar voor films en series, maar 2023 lijkt nog beter te worden. Wat zijn de series waar wij naar uitkijken? WANT-redacteur Dennis Mons heeft er 7 (stiekem 8) voor je op een rij gezet. Van Star Wars tot Star Wars en alles wat ertussen zit.

Hoewel ik films meer waardeer (het kan maar klaar zijn) kijk ik zeker ook uit naar toffe series. Zo heb ik genoten van Severance op Apple TV+, Andor op Disney+, Star Trek op SkyShowtime en zelfs Manifest op Netflix gebinched (een guilty pleasure).

Veel meer awesome dit jaar op Disney+, Netflix en HBO Max

Vorig jaar was dus meer dan vermakelijk en kwam ik graag thuis om even te struinen op streamingservices om te kijken of er nieuwe afleveringen komen. Ik vermoed dat dit jaar wat dat betreft nog intenser wordt. Neem bijvoorbeeld dit lijstje.

#1 The Mandalorian Season 3

Naast Andor is The Mandalorian de beste Star Wars-serie ooit gemaakt. Het combineerde een eervolle Mandalorian met een liefde voor een buitenaardse kleuter (Grogu, in de volksmond Baby Yoda) met prachtige verhalen en evenzo intrigerende avonturen.

Nu Grogu een eigen huis heeft gevonden (no spoilers) zijn we dan ook wel benieuwd waar het pad voor Mando dit seizoen naar leidt.

#2 The Last of Us

Hey is dat die gast van The Mandalorian? Yup, Pedro Pascal is de ster in twee grote series dit jaar. De Chileen speelt (natuurlijk) Joel uit de gelijknamige gamefranchise The Last of Us die het jonge meisje Ellie (gespeeld door Bella Ramsey) veilig probeert te houden in een post-apocalyptische wereld. En los van de mensheid zelf liggen er nog andere gevaren op de loer.

Als de serie net zo eng wordt als de game, wordt dit een meesterwerkje.

#3 Ted Lasso Seizoen 3: dit wordt een van de beste series

Ryan Reynolds en Ron McElhenney zette letterlijk een klein stadje op de kaart door het kopen van Wrexham, een klein voetbalclubje (te zien op Disney+). Hun volhardendheid wordt door mij enorm op prijs gesteld. Een paar Amerikanen die zich tegen voetbal aan bemoeien (wat ze trouwens charmant doen).

Toch is het de bijna irritant fijne instelling van American Football coach Ted Lasso waar ik echt voor val. Hij is slim én onbenullig, schattig en oprecht en ik kan niet wachten wat ze doen met de cliffhanger (en laatste seizoen) vol verraad. Ik heb mijn AFC Richmond-pet al gekocht en zal gaan vloeken als Roy Kent tijdens de f*cking serie.

Ted Lasso Apple TV+
Ted Lasso is een baas! (Afbeelding: Apple)

#4 Velma

Een van de meest besproken animatieshows van het jaar, ‘Velma’ vertelt het verhaal van de oorsprong van Velma Dinkley uit Scooby-Doo, één van de hersenen van de Mystery Inc. gang. Gesproken door Mindy Kaling, teams Velma op met Daphne (Constance Wu), Shaggy (Sam Richardson) en Fred (Glenn Howerton) om een moord op hun middelbare school op te lossen.

In de woorden én stem van Scooby: “This place is HAUNTED.” De serie vanaf 12 januari te zien op HBO Max.

Velma tv-series series
Scooby Doo crew is terug! (Afbeelding: HBO)

#5 Shrinking

Over een bizarre sterrencast gesproken: Bill Lawrence, Brett Goldstein, Jason Segel en Harrison Ford spelen de hoofdrollen in deze 10-afleveringen tellende komedie. Dikke kans dus dat dit een hit wordt.

Segel, die de show heeft geschreven, speelt een rouwende therapeut (Jimmy Johns) die zijn breekpunt bereikt heeft. Hij begint dan ook tegen zijn cliënten te zeggen wat hij echt denkt. En dat op een onethische manier. Al snel beginnen zijn methoden zowel hun leven als het zijne te veranderen. De serie is te zien vanaf 27 januari op Apple TV+.

#6 Star Trek: Strange New Worlds

Ook in het tweede seizoen van de Amerikaanse televisieserie Star Trek: Strange New Worlds op SkyShowtime volgen we kapitein Christopher Pike en de bemanning van de USS Enterprise in de 23e eeuw. Ze trekken (lol, snap je ‘m) erop uit om nieuwe werelden te verkennen en missies uit te voeren. Het toffe is dat het zo’n tien jaar eerder afspeelt dan Star Trek: The Original Series.
Wat we precies kunnen verwachten en wanneer de serie precies uitkomt dit jaar is nog onduidelijk.

star trek tv-series serie
Make it so! (Afbeelding: SkyShowtime)

#7 Rian Johnson’s Poker Face

Rian Johnson is een liefhebber van moordmysteries. Met Knives Out en zijn vervolg, Glass Onion: A Knives Out Mystery, op zijn naam, is het dan ook niet verwonderlijk dat zijn nieuwe project (dit keer een serie) bomvol zit met mysteries.

De langverwachte serie Poker Face volgt Charlie Cale (Natasha Lyonne, van Orange is the New Black en Russian Doll-faam), die altijd doorheeft als iemand tegen haar liegt. In de 10-delige serie gaat ze in elke aflevering een nieuw mysterie aan. Naast Cale komen ook sterren als Joseph Gordon-Levitt en Adrien Brody voorbij. De serie is vanaf 26 jaunari te zien op SkyShowtime.

#8 Nog een Star Wars-serie: Ahsoka

En last but not least komt er nóg een Star Wars-serie aan. Ahsoka is een zeer geliefd personage dat is geïntroduceerd in Star Wars: The Clone Wars. De dame in kwestie is Ahsoka Tano, die ooit de Jedi-Padawan van Anakin Skywalker was. Ze was ook te zien in The Mandalorian seizoen 2 en The book of Boba Fett. Ze krijgt nu dus een eigen serie op Disney+. Wanneer deze online komt is nog niet bekend.

Ahsoka Disney+
Ahsoka (Afbeelding: Disney)

Check hier ook onze lijst van films waar we dit jaar naar uitkijken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen