Dit betekent de goedgekeurde overname van Activision voor Call of Duty

Games Jeroen Kraak 13 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

De kogel is eindelijk door de kerk. Nu ook de Britse concurrentiewaakhond toestemming heeft gegeven voor de overname van Activision Blizzard door Microsoft, staan alle lichten op groen. Maar wat betekent dit voor spelers van Call of Duty op de PlayStation 5 en Xbox Series S en X?

Al maanden is Microsoft bezig om Activision Blizzard over te nemen. Dat leek allemaal in kannen en kruiken, alleen zat de Britse toezichthouder op concurrentie dwars. Het vond dat Microsoft met Xbox te machtig zou worden op de markt van online games in de cloud. Microsoft en Activision Blizzard hebben echter toezeggingen gedaan om de zorgen weg te nemen en dat is dus gelukt voor de Call of Duty-maker.

Activision Blizzard wordt van Microsoft

Activision Blizzard heeft een aantal grote game-titels in bezit. De bekendste zijn waarschijnlijk World of Warcraft en Call of Duty. Vooral dat laatste spel zorgde in de deal voor flinke opschudding. Het is namelijk een zeer populaire titel voor PlayStation 5-spelers.

Sony is dan ook niet blij met de overname. Het is bang dat Call of Duty niet meer op de PlayStation 5 verschijnt. Geen rare gedachte, aangezien Microsoft eerder al Bethesda overnam. Hierdoor is een game als Starfield niet te spelen op PS5.

@wantnl

De nieuwe Playstation 5 is hier 🔥🔥🔥 #playstation #playstation5 #playstation5slim #games #gaming

♬ original sound – WANT

Wat betekent dit voor Call of Duty op de PlayStation 5 en Xbox Series X?

Toch lijkt het niet zo rap te lopen. Een van de toezeggingen die Microsoft heeft gedaan, is dat Call of Duty de komende jaren ook gewoon op de PlayStation 5 verschijnt. En eigenlijk is dat best logisch. Microsoft heeft 69 miljard dollar voor het bedrijf over en dat moet toch worden terugverdiend. Als ze de game Exclusive maken voor de Xbox Series S en X, zou dat veel langer duren.

Sony heeft in juni een deal gesloten met Microsoft. Daarin spraken de twee partijen af dat Call of Duty nog minimaal tien jaar speelbaar is op de PlayStation 5 en de PlayStation 6 (als die er dan komt). Je hoeft nu dus niet ineens een Xbox Series S of X aan te schaffen als je de game wil spelen.

Maar hoe zit het precies met de Xbox Series S en X gebruikers? Wat voor nut heeft de overname voor hen? Daar wordt het juist interessant. In tegenstelling tot Sony brengt Xbox nieuwe games al op de eerste dag naar Game Pass. Hoewel het nu nog onduidelijk is, lijkt het voor de hand te liggen dat dit ook gaat gebeuren voor games als Call of Duty en Diablo.

Waarom je in oktober geen nieuwe Xbox Series S wil kopen

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen