rmens
rmens Apple 20 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Adobe Spark: drie nieuwe apps zijn gratis, simpel en creatief

Adobe heeft drie nieuwe apps onder de noemer Spark uitgebracht. Volgens de softwaremaker zijn ze uitermate geschikt voor “Visual Storytelling”. Wij noemen het liever gewoon laagdrempelige tools waar je lekker snel resultaat mee boekt.

Spark bestaat uit drie gratis apps die al bestonden, maar onder een nieuwe naam zijn vernieuwd: Spark Video (voormalig Adobe Voice), Spark Page (voormalig Adobe Slate) en Spark Post (voormalig Adobe Post).

Spark Video

Spark Video richt zich op het maken van video’s met animatie, tekst en voice-overs. Je importeert bestaande foto’s en voegt ze simpel samen tot een video met effecten, animaties en een gesproken voice-over. Materiaal kan worden geïmporteerd uit je eigen camerarol, Lightroom, Google Foto’s of Facebook. Diverse templates maken starten makkelijk.

https://www.youtube.com/watch?v=uSXNXYWXdRY

Spark Page

Spark Page kan worden gebruikt om eenvoudige webpagina’s te maken met foto’s, tekst, video’s, links en scrollende content. Pagina’s worden door Adobe gehost en hebben een eenvoudige bezoekersteller.

https://youtu.be/gzspE-6DYsE

Spark Post

Spark Post is gericht op het maken van graphics, of simpel gezegd: plaatjes voor op het web en sociale media. Handig is dat de app automatisch de juiste afmetingen voor posts op Instagram, Facebook, Twitter, Pinterest en Etsy kent. Er zijn diverse kleurschema’s en graphics kunnen bestaan uit je eigen foto’s aangevuld met symbolen en tekst of alleen symbolen en tekst.

Alle drie de Spark apps voor iOS zijn geoptimaliseerd voor iPhone en iPad en kunnen in de App Store worden gedownload. De Spark-tools zijn ook via het web te gebruiken op https://spark.adobe.com.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!