Jelle van Es
Jelle van Es Games 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Age of Empires 3 krijgt interessante coöperatieve ervaring

Wanneer je een liefhebber bent van strategiegames, dan is Age of Empires 3 een klassieker. Die game kreeg in 2020 een heruitgave, die nu weer een stuk beter is geworden.

Age of Empires 3 heeft namelijk een update gekregen. Daarmee is de mogelijkheid om gevechten coöperatief uit te vechten toegevoegd aan de titel. En samen gamen is altijd net wat leuker.

Age of Empires 3 dankzij update beter

Age of Empires 3 is zeker niet de beste game in de reeks. We hebben meer lol gehad met het nieuwste deel en de eerste twee games die als klassiekers gelden. Toch kunnen we het waarderen dat de ontwikkelaar twee jaar na de release zo’n update heeft uitgebracht. Op de Steam-pagina wordt de update uit de doeken gedaan. Het is een gratis update die je dus de mogelijkheid geeft om historische gevechten samen te beleven met een vriend. Mocht die vriend alleen de basisgame hebben, dan is er geen nood. Als jij de DLC hebt die nodig is om een stukje content te spelen, dan kun je die vriend uitnodigen om samen met jou coöperatief een gevecht uit te voeren.

Samen strijden (Afbeelding: Microsoft)

Er zijn in totaal 12 historische gevechten in Age of Empires 3 die van deze mogelijkheid gebruikmaken. Ze zijn allemaal aangepast, zodat ze ook echt goed coöperatief te spelen zijn. Door goed samen te werken heb je op die manier net wat meer kans om de vijand te verslaan. Dus spreek af hoe je je economie bijvoorbeeld opbouwt. Het kan zijn dat je één van de twee spelers snel een klein leger laat maken, terwijl de andere meer bezig is met het doorontwikkelen van de technieken, zodat die later weer sterkere eenheden kan produceren. Door elkaar op die manier te helpen kun je diverse problemen tackelen en als winnaar uit de strijd komen.

Probeer hem met Xbox Game Pass

Mocht je Age of Empires 3 nog niet gespeeld hebben, dan is het goed om te weten dat de game onderdeel is van de Xbox Game Pass. Als je die hebt, dan kun je hem dus gratis proberen in de Xbox Game Store op je pc. Wil je meer lezen over alles dat met gaming te maken heeft? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Age of Empires 4 ziet nog dit jaar het daglicht: alles wat je moet weten!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!