Opvallende Nintendo Switch-launchgame lijkt vervolg te krijgen

Games Jelle van Es 8 feb 2022
Leestijd: 2 minuten

Bij de lancering van een nieuwe spelcomputer, krijg je vaak een aantal matige games om mee los te gaan. De Nintendo Switch had die ook, ondanks dat de game natuurlijk ook The Legend of Zelda: Breath of the Wild had.

Eén van de launchgames die de Nintendo Switch had, was 1-2-Switch. Een titel die vooral geschikt was om de verschillende mogelijkheden van de nieuwe spelcomputer te tonen. En die game lijkt een vervolg te krijgen.

1-2-Switch krijgt vervolg op Nintendo Switch

1-2-Switch was een compilatie aan minigames voor de Nintendo Switch. Daarbij kon je bijvoorbeeld zien hoe de verschillende elementen van de spelcomputer werkte. Denk daarbij aan HD-rumble, waardoor je in je controller bepaalde dingen kon voelen of dingen kon activeren door hem te bewegen. Het was echt zo’n game die je wellicht even tien minuten wilde spelen en daarna snel weer weglegde om Breath of the Wild te spelen.

Toch zou deze Nintendo Switch-launchgame een vervolg krijgen. Dat stelt de insider Zippo op zijn blog. Daarin wordt gesteld dat er een vervolg aankomt. Niet dat gamers daar echt op zouden zitten wachten, maar het origineel verkocht goed. In 2019 werd bekendgemaakt dat de game net iets meer dan drie miljoen exemplaren had verkocht. Daarmee zou je dus kunnen zeggen dat de game succesvol was.

Niemand wil dit

Maar het succes van 1-2-Switch zat hem waarschijnlijk voor het grootste gedeelte in het feit dat er weinig andere games beschikbaar waren voor de Nintendo Switch. Beetje een geval van ‘In het land der blinden is Eénoog koning’. Of Nintendo moet echt een heel goed idee hebben en uit te werken. Tot die tijd komen er ook nog genoeg games uit die qua kwaliteit wat hoger liggen. Zo kun je bijvoorbeeld los gaan met het strategische epos Triangle Strategy. Ideaal als je Final Fantasy Tactics top vond.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen