De vijf beste Android-applicaties die je op dit moment kunt gebruiken

Apps Mark Hofman 7 feb 2022
Leestijd: 4 minuten

De Google Play Store staat vol met fantastische (en minder fantastische) apps voor je Android-smartphone. Dat jij door het bomen het bos soms niet meer ziet is dus helemaal niet zo gek. Welke applicaties zijn het proberen waard en welke niet?

Om je te helpen bij je zoektocht zetten we bij WANT iedere maand vijf must-have apps voor je op een rij. Zoek je in februari 2022 dus een goede app voor je Android-smartphone? Dan zit je hier helemaal op de juiste plek!

Vijf must-have Android-apps

Voor de maand februari raden we je de volgende vijf Android-apps aan:

#1 Veilige browser: DuckDuckGo

Google Chrome en FireFox zijn heerlijk browsers om te gebruiken, maar niet de meest privacy-vriendelijke opties. Als jij over het web wilt vliegen als een vrije vogel en liever geen sporen achterlaat, om wat voor reden dan ook, dan is DuckDuckGo een fantastische keuze.

DuckDuckGo is een browser die de gegevens van gebruikers goed beschermd. De gegevens worden bijvoorbeeld maar voor korte tijd opgeslagen, zijn met één druk op de knop te verwijderen en worden niet gedeeld met andere partijen. Zodra een website of ontwikkelaar je gegevens probeert te tracken houdt DuckDuckGo het tegen.

 Je haalt de Android-app via deze link binnen.

Android apps gratis
DuckDuckGo voor Android (Afbeelding: DuckDuckGo)

#2 Voor de sportliefhebber: FotMob

Ben jij helemaal gek van sport en wil je geen wedstrijd missen? Dan heb je waarschijnlijk een probleem, want als jij iedere wedstrijd live kan volgen ben je wel een hele grote. Toch is er een goed alternatief in de vorm van FotMob.

Binnen deze applicatie is het mogelijk om alle scores van alle wedstrijden bij te houden. Dat kan uiteraard door middel van meldingen, maar ook gewoon binnen de app zelf zodat je niet constant gestoord wordt. Je kunt zien wat de stand is, hoeveel minuten er gespeeld is, wie er spelen, wie er scoren en ga zo nog maar even door. Het is een zeer complete app die je ook nog eens op de hoogte kan houden van het laatste voetbalnieuws. Een app voor de echte liefhebber, dus.

 Je haalt de Android-app via deze link binnen.

FotMob Android
Hou alles in de gaten! (Afbeelding: FotMob)

#3 Wachtwoord vergeten: LastPass voor Android

Sinds ik voor ieder account dat ik heb een ander wachtwoord gebruik (wel zo veilig) ben ik zo’n persoon die altijd zeurt over het feit dat hij niet in kan loggen. Dat is dan ook de reden dat ik tegenwoordig LastPass gebruik om dit probleem tegen te gaan.

LastPass is een prettige app die kosteloos alle wachtwoorden op één type apparaat opslaat. Je kunt de dienst dus óf op je computer óf op je smartphone gebruiken. Je hebt hierdoor niet alleen een handige tool voor het bewaren van je wachtwoorden, maar ook direct een manager die deze direct invult op het moment dat jij je vingerafdruk of gezicht scant. Daarbij is LastPass dé plek voor veilig notities en adressen.

 Je haalt de Android-app via deze link binnen.

LastPass logo
LastPass-logo (Afbeelding: LastPass)

#4 Voor de lijstjesmaker: TickTick

In het verlengde van het vergeten van je wachtwoord: het vergeten van taken! Of het nu te maken heeft met het huishouden, werk of afspraken: het is altijd makkelijk om een goede To Do-app op je Android-smartphone te hebben.

Wat dat betreft is TickTick een goede aanrader. De applicatie is ontzettend makkelijk in te stellen, dankzij het minimalistische ontwerp zeer makkelijk in gebruik en is beschikbaar op meerdere platformen. Prettig, maar dat is niet waar TickTick in uitblinkt. De applicatie is, door middel van kleine trucjes, volledig naar eigen hand te zetten. Je kunt de app dus altijd en overal gebruiken, wanneer en hoe jij het zelf wilt. Ideaal voor dit soort applicaties.

 Je haalt de Android-app via deze link binnen.

Tick Tick app widget Android
De TickTick app (Afbeelding: TickTick)

#5 Overal ter wereld: ExpressVPN

De laatste app in de Android-lijst van februari 2022 is een VPN. Niet zomaar een VPN, maar ExpressVPN. Waar alternatieven als NordVPN en Surfshark op bepaalde gebieden uitblinken, is Express dé all-round app.

ExpressVPN is ontzettend gebruiksvriendelijk door zijn minimalistische ontwerp en handige functionaliteiten. Met één druk op de knop surf je veilig over het web én krijg je alle voordelen die een dergelijke applicatie consumenten weet te bieden. Een klein filmpje kijken op Netflix die in Nederland niet beschikbaar is zit er dus makkelijk in!

 Je haalt de Android-app via deze link binnen.

ExpressVPN Android
Met een VPN is het zo gepiept (Afbeelding: ExpressVPN)

Meer handige tips voor Android

Android is een prachtig besturingssysteem dat vol zit met verrassingen. Het maakt niet uit of je opzoek bent naar applicaties zoals of handige trucjes voor het systeem zelf: er is altijd wel iets te vinden. Ik hoop daarom dat ik je met dit artikel heb kunnen helpen en dat onze andere artikelen datzelfde kunnen doen.

Android: deze 5 dingen doet bijna iedereen nog verkeerd in 2022

Mocht je interesse hebben in alles wat met Android te maken heeft? Bezoek dan ook zeker eens deze pagina op onze website!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen