Wie een website wil bouwen kan deze AI-tools het beste gebruiken

Apps Sam Dille 31 dec 2023
Leestijd: 4 minuten

Kunstmatige intelligentie kan je overal bij helpen. Zo ook bij het maken van een website. Deze AI-tools kun je daar het beste voor gebruiken.

Het maken van een website kan vele doelen hebben. Maar om er een te maken kost meestal veel tijd en moeite. Dankzij moderne tools voor het bouwen van websites die gebruikmaken van AI, is het maken van een website nu makkelijker dan ooit.

Er zijn meer dan genoeg AI-tools om uit te kiezen. Maar welke het beste bij je past, ligt helemaal aan wat voor website je wilt maken. Daarom helpen wij je een handje met wat aanbevelingen.

Deze 5 AI-tools helpen je met het bouwen van een website

Hieronder vind je een lijst met de beste AI-tools voor het maken van websites. Of je nu een persoonlijke blog wilt starten, een website voor je bedrijf wilt maken of iets heel anders. Er zit ongetwijfeld een goede optie voor je tussen.

#1 Wix: de beste AI-tool voor beginners

Wix is een van de populairste tools voor het maken van een eigen website. En dat is niet gek. De service heeft een gebruiksvriendelijke interface en biedt een breed scala aan sjablonen en ontwerpmogelijkheden, zodat je jouw website kunt aanpassen aan je eigen stijl. Met Wix kun je ook functies toevoegen zoals contactformulieren, online winkels en blogpagina’s.

Met de AI-tool kun je zelfs bijna al het werk uit handen geven. Je hoeft enkel aan Wix door te geven wat voor soort website je wilt maken en de dienst maakt een schets op basis van jouw smaak. Hoewel de tool heel handig is voor beginners, is hij niet heel diepgaand. Voor geavanceerdere functies moet je bij een andere service zijn.

#2 Jimdo: ideaal voor kleine bedrijven

Jimdo richt zich op het bouwen van online etalages met de mogelijkheid om online producten te verkopen, afspraken te boeken en bestellingen te beheren. Allemaal vanaf één plek. De site beschikt zelfs over een eenvoudige tool voor het maken van logo’s.

Hoewel Jimdo een flinke lijst met opties en functies heeft, kunnen gebruikers er ook voor kiezen om de AI-tool te gebruiken om al het werk uit handen te geven. Net als Wix is het installatieproces van Jimdo’s AI-sitebouwer heel makkelijk. Het enige dat gebruikers hoeven te doen, is kiezen welk type website ze willen maken en het type bedrijf dat ze hebben.

Website maken met Jimdo
Een kijkje op Jimdo! (Afbeelding: Jimdo)

#3 CodeWP: AI voor WordPress-makers

Als je een kei bent websites maken door te coderen, dan is CodeWP misschien wel de AI-tool voor jou. In tegenstelling tot andere tools op deze lijst, is CodeWP gemaakt voor gebruikers die meer controle willen over de onderliggende code van hun website. De service is met name gericht op ervaren WordPress-gebruikers.

Met CodeWP kunnen ontwikkelaars de code van hun website aanpassen op een speelse manier. Je kunt ermee experimenteren en geavanceerde aanpassingen doen. Het is perfect voor mensen die AI willen gebruiken, maar ook graag zelf de code willen aanpassen. Zo kun je een website maken die precies voldoet aan jouw wensen.

#4 Framer: een websitebouwer voor ontwerpers

Framer is veel meer dan een AI-tool. Het is een platform dat zich richt op het maken van prachtige ontwerpen. Met Framer kun je echt indruk maken met je ontwerp en interactieve elementen.

Framer heeft verschillende functies waarmee je prototypes kunt maken en animaties kunt toevoegen. De slimme technologie van Framer begrijpt wat jij wilt en maakt dynamische en interessante elementen voor je website. Hoewel het misschien even wennen is, is Framer echt een topkeuze voor ontwerpers en ontwikkelaars die hun projecten naar een hoger niveau willen tillen.

#5 Hostinger Website Builder: budgetvriendelijke alles-in-één tool

Hostinger Website Builder is een betaalbare en overzichtelijke AI-tool om websites mee te bouwen. Dus als je een particulier bent of een klein bedrijf hebt en je wilt een website maken zonder te veel geld uit te geven, dan is de Hostinger Website Builder echt iets voor jou.

De AI-tool helpt je bij het maken van een website op een makkelijke manier. Hij houdt rekening met wat jij wilt en maakt een website op basis van een paar stukjes informatie die je geeft.

5 programma’s die je foto’s perfect maken met AI

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen