Revolutionaire app maakt AirDrop tussen iPhone en Android mogelijk

Apps Sabine Schults 14 mei 2023
Leestijd: 2 minuten

AirDrop is een ontzettend handige iPhone-functie waar menig Android-gebruiker jaloers op is. Het overzetten van foto’s en bestanden tussen deze twee ecosystemen is doorgaans een gedoe, maar dankzij een revolutionaire app is dat verleden tijd.

Met AirDrop kunnen iPhone-gebruikers eenvoudig en supersnel bestanden delen met verschillende Apple-apparaten. De feature maakt gebruik van bluetooth en wifi om de bestanden razendsnel te versturen naar apparaten in de buurt. De functie is echter alleen beschikbaar op iPhones, iPads en Macs. AirDroid brengt daar verandering in.

AirDrop op Android

Met AirDroid is het mogelijk om bestanden van het ene naar het andere toestel draadloos te versturen via hetzelfde netwerk. De app is misschien niet net zo gestroomlijnd en verfijnd als AirDrop, maar het maakt het wel op een eenvoudige manier mogelijk om bestanden uit te wisselen tussen iOS- en Android-apparaten.

Ook niet onbelangrijk: het AirDrop-alternatief converteert de HEIC-bestanden van Apple automatisch naar JPG-bestanden, zodat foto’s die geschoten zijn met een iPhone ook op Android-apparaten geopend kunnen worden. HEIC-bestanden zijn namelijk niet zomaar op elk niet-Apple-apparaat te openen. In dit geval is het dus niet nodig om een extra externe app te downloaden.

AirDroid
(Afbeelding: AirDroid)

Aan de slag met AirDroid

Om het AirDrop-alternatief te gebruiken, moet de app op zowel een iPhone als Android-telefoon geïnstalleerd zijn. De accounts op deze toestellen hoeven niet dezelfde te zijn, zolang beide smartphones maar gebruikmaken van hetzelfde wifi-netwerk.

Open AirDroid op de iPhone en ga naar de sectie Nearby. Tik vervolgens op Tap to search. Geef de app toegang tot je locatie en opslag om aan de slag te gaan. Selecteer vervolgens het Android-apparaat (op hetzelfde wifi-netwerk) waarmee je verbinding wilt maken.

Via het paperclipje in de hoek rechtsonder kun je Received files of More files kiezen. Voeg vervolgens het bestand toe dat je wilt sturen. Op je Android-telefoon verschijnt daarna een pop-up. Tik op Accept en het bestand wordt van de iPhone overgezet naar het Android-toestel.

AirDrop is de perfecte iPhone-functie, maar Android kan er ook wat van

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen