CES 2021: je video’s gaan next-level dankzij deze nieuwe Sony drone!

Gadgets Sam Dille 13 jan 2021
Leestijd: 2 minuten

Tijdens een persconferentie op CES 2021 heeft Sony een bijzondere aankondiging gedaan. Het bedrijf gaat zich binnenkort richten op drones. Zo trappen af met de Airpeak, en dit is wat je daar van kan verwachten.

Sony zet dit jaar een spannende, nieuwe stap. 2021 wordt namelijk het jaar waarin Sony de drone-business gaat veroveren. Het bedrijf toont haar nieuwe en behoorlijk indrukwekkende Airpeak-drone tijdens CES 2021. De nieuwe drone zou de kleinste drone ooit zijn die een Alpha-camera kan dragen. Hij is vooral ontworpen voor het maken van maken van video’s, maar (professionele) fotografen gaan zich zeker kunnen vermaken met deze drone.

Met de Airpeak drone ga je geheid de vetste video’s maken

Er zijn op dit moment nog maar weinig details over de nieuwe drone bekend. Sony toonde de Airpeak drone als een achtervolgingscamera om beelden te maken van één van hun andere interessante producten: de Vision-S-conceptauto. De beelden van deze auto waren te zien tijdens CES 2020.

Het model dat op CES 2021 wordt getoond, is een quadcopter-ontwerp. Dit betekent dat de Airpeak Drone vier armen heeft, met aan elk uiteinde een propeller. De drone heeft twee landing gear extensions, die tijdens de vlucht naar boven worden ingetrokken. Zo zitten ze niet in de weg bij het maken van een spectaculaire foto of video.

Hoewel Sony nog niet eerder met drones heeft gewerkt, zijn haar camera’s een van de beste in de branche. Het idee dat Sony haar kennis van camera’s gaat combineren met drone-producten is daarom heel indrukwekkend en veelbelovend. Helaas weten we nog niet precies hoelang we moeten wachten op de Airpeak drone. Sony had het merk Airpeak oorspronkelijk eind 2020 aangekondigd, met een geplande releaseperiode in het voorjaar van 2021. Ook de prijs is nog niet bekend.

CES 2021

Benieuwd naar welke aankondigingen er allemaal nog meer gedaan zijn tijdens CES 2021? Bekijk dan hier al onze artikelen over CES 2021.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen