Waarom de OnePlus Buds Z2 keihard de moeite waard zijn

Audio Mark Hofman 31 mei 2022
Leestijd: 3 minuten

De AirPods Pro zijn zonder twijfel één van de beste oordopjes van de markt. Mag ook wel, want met een adviesprijs van €279 zijn ze alles behalve goedkoop. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven.

Eén van die alternatieven zijn de OnePlus Buds Z2. De oordopjes zijn al even op de markt verkrijgbaar en tik je op dit moment voor €99 op de kop. Maar wat haal je er dan precies mee in huis?

OnePlus Buds Z2: ultiem alternatief voor AirPods Pro

Wat zorgt ervoor dat de OnePlus Buds Z2 een goed alternatief zijn voor de AirPods Pro? Om je daar een beeld van te geven zetten we in dit artikel vijf grote voordelen van de earbuds op een rijtje.

#1 Comfortabeler dan AirPods Pro

Als we het moeten hebben over draagcomfort scoren de OnePlus Buds Z2 een dikke voldoende. Er zijn zeker oordopjes die kleiner zijn en nog comfortabeler zitten, maar de pasvorm is simpelweg goed. Deze oordopjes zijn met gemak uren te dragen.

Dat heeft onder andere te maken met het feit dat de Buds Z2 gemaakt zijn van plastic. Wint misschien niet de schoonheidsprijs, maar zit daardoor wel ontzettend lekker.

OnePlus Buds Z2
Doosje open (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#2 OnePlus Buds Z2: ruisonderdrukking voor zacht prijs

In tegenstelling tot zijn voorganger beschikken de OnePlus Buds Z2, net als de AirPods Pro, over ruisonderdrukking. Deze is, voor de prijs van €99, gewoon goed te noemen. Je hebt als consument zelfs de mogelijkheid om deze in vier verschillende standen te gebruiken.

Ruisonderdrukking is in de loop der jaren flink ontwikkeld. De oordopjes scoren wat dat betreft niet ontzettend hoog tegenover de topmodellen van de markt, maar voor deze prijs is de kwaliteit acceptabel.

OnePlus Buds Z2
Buds op je Nord (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#3 Batterij beter dan bij de AirPods Pro

De AirPods Pro van Apple gaan zo’n 24 uur mee op een volle lading. Je haalt tussen de 3,5 uur en 4,5 uur uit de oordopjes zelf en laadt de overige tijd met het oplaadhoesje op. Best wel fijn.

De OnePlus Buds Z2 doen daar echter een schepje bovenop. De oordopjes gaan op zichzelf zo’n 5 uur mee en halen zelfs 7 uur zodra je de ruisonderdrukking uitschakelt. Dankzij het oplaaddoosje haal je tussen de 28 uur en 38 uur gebruikstijd uit een volle lading. Ideaal.

OnePlus Buds Z2
Ze zitten als een poosje te shinen in het doosje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#4 OnePlus Buds Z2: liefde voor de bass

Wie gek is op elektronische muziek of popmuziek, die zit helemaal goed met deze oordopjes. OnePlus heeft de focus voornamelijk bij de bass gelegd en dat is goed te merken. Voor mijn muzieksmaak is het ontzettend goed, maar het is uiteraard niet voor iedereen weggelegd.

Ben je meer van het heldere en ruimtelijke geluid, dan is het misschien slim om even verder te kijken.

OnePlus Buds Z2
Een budje (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

#5 Supersnel opladen

De OnePlus Buds Z2 gaan niet alleen lang mee op een volle lading. Ze laden ook ontzettend snel op. Wie de oordopjes in het doosje zo’n tien minuten aan het stroom hangt, die kan vervolgens weer vijf uur genieten van muziek.

Doe je ditzelfde bij de AirPods Pro, haal je er net een uurtje uit. Een aardige winst, als je het mij vraagt.

OnePlus Buds Z2
Lifestijlvol (Afbeelding: Mark Hofman / WANT)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen