Xbox Game Pass krijgt fantastische Assassin’s Creed en meer

Games Jelle van Es 1 jun 2022
Leestijd: 2 minuten

Dit jaar verschijnen er eigenlijk niet meer heel veel games exclusief op de Xbox Series X. Daarmee stellen gamers de vraag hoeveel zin het heeft om nog een actief abonnement te houden op Xbox Game Pass. Mocht je dat hebben, dan kun je binnenkort een uitstekende Assassin’s Creed binnenhalen.

Want Microsoft heeft bekend gemaakt dat Assassin’s Creed Origins onderdeel gaat worden van Xbox Game Pass. En die timing lijkt perfect te zijn, want Ubisoft werkt al een tijdje aan een update, waarmee de game op de Xbox Series X op 30 frames per seconden draait.

Assassin’s Creed Origins en meer naar Xbox Game Pass

Van de nieuwe Xbox Game Pass-update is Assassin’s Creed Origins zeker het hoogtepunt. Deze game wordt gezien als de succesvolle reboot van de serie. Zo introduceerde deze game destijds een nieuw vechtsysteem en was er meer ruimte om de wereld te verkennen in de stijl van Skyrim. De game neemt je mee naar het Oude Egypte waar je echt fantastische avonturen beleeft. Hoewel de game al wat langer meegaat, is het nog zeker een dikke aanrader.

Xbox Game Pass Assassin's Creed
De nieuwe games (Afbeelding: Microsoft)

Assassin’s Creed Origins vormt het hoogtepunt van de nieuwe games voor Xbox Game Pass en komt op 7 juni uit. Voordat het zover is, kun je vandaag eerst losgaan met For Honor: Marching Fire Edition. Ben je meer van singleplayer avonturen? Dan verschijnt morgen Ninja Gaiden: Master Collection. De grootste lading nieuwe games komt op 7 juni. Naast Origins is het dan mogelijk om los te gaan met games die wellicht iets minder bekend zijn. Het gaat om Chorus, Disc Room en Spacelines from the Far Out. Ideaal dus om de nieuwe week mee in te gaan en te kijken of één van de games iets voor je is.

Meer op de planning

Uiteraard is niet dit niet alles dat je deze maand van Xbox Game Pass hoeft te verwachten. Midden juni wordt waarschijnlijk een nieuwe batch aan games op de service uitgebracht. Wil je meer lezen over gaming? Bezoek dan hier onze overzichtspagina.

Elden Ring uitgespeeld? Tijd om deze vijf games eens een kans te geven!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen