Jeroen Kraak
Jeroen Kraak Audio 28 jul 2023
Leestijd: 2 minuten

Grootste probleem AirPods Pro aangepakt door YouTuber

De AirPods zijn misschien wel de beste oordopjes die je op dit moment kunt krijgen. Toch had het nog net wat beter gekund, zoals een YouTuber nu laat zien.

Het grote probleem bij de AirPods is natuurlijk niet het geluid. Dat is fantastisch, vooral door de goede actieve ruisonderdrukking. Nee, het probleem ligt vooral aan het ontwerp. Ze zien er prachtig uit, maar zijn verdomd lastig te repareren.

Het repareren van de AirPods Pro

Overigens zit dat probleem niet alleen in de AirPods zelf. Ook het repareren van de case is haast onmogelijk. Dat heeft allemaal te maken met de lijm die gebruikt wordt om alle onderdelen aan elkaar vast te maken. Gelukkig heeft iemand nu de oplossing gevonden.

Op YouTube laat Kenn Pillonel zien hoe hij dat precies aanpakt. Hij heeft de onderdelen voor de case van de AirPods Pro gemaakt met een 3D-printer. Deze zijn makkelijk in elkaar te zetten en weer los te maken.

Kenn Pillonel is een modder die eerder al een iPhone met een USB C-poort heeft gemaakt. Nu is hij terug met een nieuwe AirPods Pro case. Daar heeft hij ook een reden voor.

Duurzaamheid

“Ik maak me zorgen om de heersende trend in de industrie. De meeste gadgets zijn ontworpen zonder rekening te houden met repareerbaarheid. Dit in tegenstelling tot de duurzame technologie uit het verleden die gebouwd leek om lang mee te gaan”, zegt de maker van de vernieuwde AirPods Pro case.

En toegegeven, Pillonel heeft zeker een punt. Bedrijven als Apple en Samsung propageren groen te zijn door kleinere verpakkingen te maken en geen opladers mee te geven. Maar waarom maken die bedrijven hun producten niet zo dat ze makkelijk repareerbaar zijn en zo langer meekunnen? Dat zou veel beter zijn voor het milieu. Met de AirPods Pro kan het dus al.

De AirPods Pro case van Pillonel is gemonteerd met schroeven in plaats van lijm, waardoor die makkelijk uit elkaar gehaald kan worden. In de video laat hij ook zien hoe je zelf een AirPods Pro case kunt maken, al is dat niet zo simpel. Je zult er wel wat kunde en geduld voor moeten hebben.

Waarom je je iPhone, Mac en elk ander Apple-product nu moet updaten

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!