AirPods te duur? Dit zijn de beste goedkope oordopjes van 2023

Muziek Sam Dille 10 okt 2023
Leestijd: 2 minuten

Hoewel we op de redactie enorm kunnen genieten van de Apple AirPods en de Sony WF-1000XM5, schrikken wij ook van de prijskaartjes. Gelukkig zijn er in 2023 voldoende goedkope oordopjes te scoren.

De markt biedt ongelooflijk veel producten met een laag prijskaartje, maar we moeten eerlijk zeggen dat de kwaliteit van die producten nog wel eens flink tegen kunnen vallen. Gelukkig zijn er ook uitzonderingen op de regel. Tijd om ze op een rij te zetten.

3 goedkope oordopjes als AirPods-alternatief

Het kan zeker een uitdaging zijn om goedkope alternatieven op de AirPods en de Sony’s te vinden die een goede kwaliteit kunnen leveren. Maar als je ze vindt voelt het echt alsof je de jackpot in huis hebt gehaald.

Deze oordopjes zitten, wat ons betreft, in die prijzenpot.

#1 Sony WF-C700N – 99 euro

De Sony WF-C700N-oordopjes zijn de beste keuze als je goedkope oortjes zoekt die alles hebben wat je nodig hebt. Je gaat geen andere doppen vinden die zo goed zijn voor deze prijs.

De audio is van prima niveau en de draadloze oordopjes hebben een goede ruisonderdrukking. Niet zo goed als die van Sony WF-1000XM5 natuurlijk, maar het verschil in prijs is de moeite meer dan waard.

Je kunt ook genieten van Sony’s 360 Reality Audio als je een Tidal-account hebt. En de DSEE-audio ‘upscaling’-engine zorgt ervoor dat Spotify-nummers beter klinken. Ook handig: je kunt meerdere apparaten tegelijk verbinden met je oortjes.

Sony WF-C700N oordopjes
Sony WF-C700N (Afbeelding: Sony)

Bestel hier jouw exemplaar

#2 EarFun Air Pro 3 oordopjes – 71,14 euro

De EarFun Air Pro 3-oordopjes zien er misschien niet speciaal uit, maar ze zijn geweldige allrounders. De oortjes bieden negen uur muziek op een volle batterij, met nog eens 36 uur extra dankzij de oplaadcase.

Nee, de ruisonderdrukking is niet zo goed als bij de AirPods Pro van Apple, maar ze bieden voldoende stilte voor optimale concentratie.

Bestel jouw exemplaar hier

#3 Audio-Technica ATH-SQ1TW – 89 euro

Deze draadloze oordopjes bieden veel meer dan je voor deze prijs verwacht. Ze hebben veel handige functies, waaronder bedieningselementen op de oorschelp, een lage latentie modus en een hear-through-functie.

De batterij van de Audio-Technica ATH-SQ1TW gaat wel 20 uur mee! Ze hebben alleen geen app of opties voor ruisonderdrukking. Maar voor al het andere dat je krijgt, zijn deze oortjes echt de moeite waard.

Bestel jouw exemplaar hier

Een maand met de Sony WF-1000XM5 (en dit is mijn conclusie)

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen