Apple rolt update uit voor je AirPods en ja, dat is iets om enthousiast over te zijn

Apple Mark Hofman 26 jun 2024
Leestijd: 1 minuut

Apple heeft een nieuwe firmware-update uitgerold voor de AirPods. Van de derde-generatie tot de tweede-generatie Pro's: ze worden allemaal voorzien. Maar hoe installeer je zoiets en waarom is het belangrijk?

Mensen met de AirPods Pro (zowel eerste- als tweede-generatie), AirPods (tweede- en derde-generatie) of AirPods Max krijgen een update. Apple rolt een nieuwe firmwareversie uit voor de nodige probleemoplossingen en verbeteringen.

Althans, dat is wat Apple zegt. De praktijk leert ons doorgaans dat dergelijke updates in het diepste geheim regelmatig zaken als de geluidskwaliteit of de ruisonderdrukking kunnen verbeteren.

Update voor je Apple AirPods installeren

Hoe we een update voor onze iPhone, MacBook en iPad moeten installeren, weten we. AirPods zijn daarentegen iets minder bekend. Dat heeft dan ook vooral te maken met het feit dat Apple deze updates automatisch doorvoert.

Apple zegt zelf dat de update installeren mogelijk is door de AirPods te verbinden met je apparaten, maar de praktijk leert dat dit niet altijd het geval is. Het is in sommige gevallen dus goed om je oordopjes en je apparaat naast elkaar op te laden en vervolgens te verbinden met elkaar.

Wel is het mogelijk om te controleren of je de update al hebt doorgevoerd. Dat kan in Instellingen -> Bluetooth -> AirPods -> i. Het nummer naast Versie is het nummer dat je moet hebben.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!