AirTag exclusief voor iPhone, maar deze Android-alternatieven zijn ook awesome

Gadgets Jeroen Kraak 8 dec 2023
Leestijd: 3 minuten

Als je in het Apple-ecosysteem zit is een AirTag een ideaal accessoire. Zo vind je met je iPhone makkelijk je spullen terug. Maar hoe zit het precies als je Android-toestel hebt? Wat zijn dan de ideale alternatieven?

Apple kwam in 2021 met de AirTag. Deze tracker die je bijvoorbeeld vastmaakt aan je sleutelbos, of in je tas stopt, maakt het makkelijk om die producten ook weer terug te vinden met een iPhone.

Omdat de AirTag gemaakt is door Apple, werkt het niet met Android. Als je dus geen iPhone hebt, zal je op zoek moeten naar een andere alternatief. Gelukkig zijn die er genoeg en ik neem ze met je door.

Het AirTag-alternatief voor Samsung

Heb je een Samsung-telefoon? Dan kun je gebruik maken van de Galaxy SmartTag en SmartTag+. Deze werken via het Galaxy Find-netwerk. Het voordeel van deze trackers is dat ze ontzettend nauwkeurig zijn. Zo vind je alles moeiteloos terug.

Wel moet je rekening houden dat de Galaxy SmartTag alleen werkt met toestellen die ultra-breedband ondersteunen. Dit zijn de duurdere toestellen vanaf de Samsung Galaxy S21 Plus, Note 20 Ultra en Galaxy Z Fold 2. Heb je dus een goedkoper toestel van Samsung, dan heb je dus niets aan dit AirTag-alternatief.

Samsung Galaxy SmartTag+ De Samsung Galaxy SmartTag+.

Dat zijn overigens niet de enige smartphones die niet ondersteund worden. Doordat er gebruik gemaakt wordt van Galaxy Find, zijn ze ook niet geschikt voor andere Androids. Heb je dus een Xiaomi, OnePlus of een ander Android, dan moet je op zoek naar een ander alternatief.

Tile als ideale Android-tracker

En die alternatieven zijn er zeker. Nog voordat Apple de AirTag had uitgebracht, was er al een ander merk volop bezig met trackers: Tile. Het fijne aan deze tags is dat ze zowel Android als iOS ondersteunen. Het is dus een fijn alternatief als je niet altijd vast wil zitten aan bijvoorbeeld je Samsung Galaxy of je iPhone.

Bovendien werken ze ook erg goed. Vooral de Tile Pro is erg secuur. Deze biedt een Bluetooth-bereik van 120 meter. De andere modellen van het merk gaan tot 76 meter.

Tile Pro Tile Pro

Het fijne aan Tile is dat het verschillende soorten trackers heeft. De een past bijvoorbeeld als bankkaart in je portemonnee, terwijl een ander weer ideaal is als sleutelhanger. Je hoeft dus geen speciale accessoires te kopen, wat je soms wel bij de AirTag van Apple moet doen.

Chipolo als goedkoopste optie

Chipolo is een van de goedkoopste AirTag-alternatieven die beschikbaar is op Android. Het grote voordeel aan dit alternatief is dat ze een zeer luid geluid maken, tot 120 decibel om precies te zijn. Je vindt je spullen dan ook heel makkelijk terug.

Bij Chipolo kun je net zoals bij Tile kiezen uit verschillende vormen. Zo heb je ronde exemplaren die perfect zijn voor je sleutelbos, maar ook een kaartvorm die prima in de portemonnee past.

De Chipolo werkt via het Google Find My Device-netwerk, waardoor je ‘m op elke Android-telefoon kunt gebruiken. Het signaal wordt dus ook opgepakt door elke Android-gebruiker die langsloopt. Aangezien dat er zoveel zijn, is het een grote kans dat je je verloren spullen snel terugvindt. Net zoals Apple natuurlijk met de AirTag kan, gezien de grote hoeveelheid iPhones.

Hoe verstandig is het om een AirTag in je auto te verstoppen?

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen