Aldi’s budget whisky’s verkozen tot beste van de wereld

Whiskey-liefhebbers zweren bij moeilijke, exotische merken waar je een vermogen voor neer moet leggen. Lekker exclusief, maar ja, dan heb je ook wel het beste van het beste. Maar is dat wel echt zo? De Aldi brengt daar nu officieel verandering in.

Aldi scoort met goedkope whiskey

Voortaan kun je gewoon bij je lokale supermarkt terecht. De whiskey’s die je in de schappen van de Duitse keten vindt is zeer populair. Voor slechts 15 euro kun je al een mooie fles scoren, in Engeland in ieder geval. De snobs halen daar hun neus echter voor op. De ‘echte’ liefhebber gaat namelijk voor dure whiskey’s.Whiskey Aldi

Nu blijkt dat ze enkel hun eigen portemonnee bedriegen. Tijdens de Spirits Business Scotch Whisky Masters beloonde de kundige jury de whiskey’s van Aldi met maar liefst twee gouden medailles.

De plakken gingen naar de Highland Black Scotch Whisky en de Islay Single Malt Scotch Whisky. Aan de ceremonie ging een uitvoerige test vooraf. De juryleden moesten blind de inzendingen proeven. Ze hadden dus geen idee wat ze voor zich hadden. Een spotgoedkope budget-whiskey, of een peperdure verzamelaars-whiskey.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Opvallend genoeg scoren juist de budget-whiskey’s dus. De 15 euro kostende whiskey van de Aldi versloeg concurrentie die vaak minstens drie keer zo duur is. Voor een stukje kwaliteit en ‘echte’ whiskey hoef je dus niet naar de slijterij te lopen en je halve spaarrekening leeg te trekken.

En dan nu het slechte nieuws

“Het spreekt voor zich dat we buitengewoon trots zijn op deze resultaten van de Spirits Business,” vertelde Julie Ashfield, managing director van Aldi UK. “Dit is het tweede jaar dat onze Highland Black Scotch Whisky tot de beste van de wereld is uitgeroepen en we zijn blij dat ‘onze’ whisky weer zo goed heeft gepresteerd.”

En dan nu het slechte nieuws: in Nederland kun je hier niet van profiteren. Zoals we eerder noemden kunnen vooral onze buren ervan gaan genieten. In Nederland mogen supermarkten volgens de wet geen sterke dranken verkopen. Ook de Aldi niet. Toch maar een roadtrip naar Engeland plannen?

 ?Check hier ons overzicht van de tofste aanbiedingen van de Aldi, Lidl en Action, die je wel gewoon in Nederland kunt scoren. Scheelt weer!

Reageer op artikel:
Aldi’s budget whisky’s verkozen tot beste van de wereld
Sluiten