Met deze geniale uitvinding raak je nooit meer je bril kwijt

Gadgets Ilona Braam 14 jun 2018
Leestijd: 3 minuten

Mensen met een bril weten dat de dingen stiekem gewoon autonome pootjes hebben en het hun levensdoel is om zich nooit bij je in de buurt te bevinden. Als het dan toch moet, gebruiken ze de “hide in plain sight” methode en heb je niet door dat ze al een uur op je hoofd zitten terwijl je aan het zoeken bent. Orbit Glasses maakt hier gelukkig een einde aan en zorgt ervoor dat je diabolische bril zich nergens meer kan verstoppen.

Sensor en app

Het Orbit systeem bestaat uit een sensor en een app, die samenwerken om je bril in de gaten te houden. De sensor is 3,18 cm x 0,51 cm groot en zal bij de meeste brillen net passen aan de binnenkant van één van de pootjes. Natuurlijk zijn er ook smallere brillen en helaas zullen die je blijven tergen. Met 3M dubbelzijdig plakband maak je de sensor vast aan het pootje en hij is ook nog een bestand tegen water. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over zweet tijdens je workout of een regenbui.

Schrijf je in voor de WANT nieuwsbrief?

En ontvang het tofste technieuws dagelijks in je mail!
[revue_subscribe]

Orbit Glasses

Geluidje verklapt locatie bril

De Orbit sensor komt met een ingebouwde 80 decibel speaker en deze gaat je helpen met het verklappen van de locatie van je ooghulpje. Via Bluetooth kun je de app met de sensor verbinden en tot zo’n 30 meter blijven ze met elkaar verbonden. Met de app kun je ten eerste al voorkomen dat je je bril kwijt raakt en instellen dat de sensor een geluidje maakt, wanneer je hem ergens achterlaat. Daarnaast kun je via de app je bril ook een geluidje laten maken als je hem kwijt bent en kun je de laatst bekende locatie bekijken op een kaart.

Orbit Glasses

Ja… hij ligt in de kamer

Die laatste optie lijkt ons wat minder handig als je bijvoorbeeld zelf al weet dat je bril in de kamer is, maar hem gewoonweg niet kunt zien omdat je in de eerste plaats al een bril nodig hebt. Het zou wel briljant zin als de app je vertelde waar in de kamer hij ligt. De geluidjes zijn echter wel effectief en begeleiden je zelfs zonder zicht naar waar je moet zijn.

Orbit bril tracker

Overweldigende vraag

Uiteraard is er een batterij in het spel en deze gaat als het goed is een maand mee. Daarna kun je hem weer opladen via USB. Als je denkt dat dit de oplossing is voor al je problemen, kun je Orbit Glasses preorderen via de Orbit website voor 41 euro. Als je meerdere brillen hebt, kun je meteen je slag slaan. Bij vier kits krijg je namelijk 25 procent korting. Ga je voor acht, dan loopt de korting op tot 40 procent. Helaas zijn er nogal wat mensen die hun bril kwijt raken en kunnen ze pas eind juni weer verschepen door de overweldigende vraag.

Als je al een brilrecept hebt is het makkelijk om online een nieuwe bril te kopen, als je op een gegeven moment je bril echt kwijt mocht raken. Dit is wat je moet weten als je online gaat shoppen voor een bril.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

The Gadgeteer

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen