AliExpress bezorgt nu binnen een week in Nederland

Tech rmens 4 mei 2017
Leestijd: 1 minuut

Nederlanders weten AliExpress steeds beter te vinden voor een hoesje, kabeltje, adapter of andere gadget. De populaire webshop is goedkoop en levert direct vanuit China. Daardoor duurt het soms wel weken voordat een bestelling binnen is.

Daar gaat vanaf vandaag verandering in komen. AliExpress en PostNL gaan namelijk samenwerken om een groot deel van de bestellingen binnen vijf tot zeven dagen in Nederland te leveren.

Levering binnen 5 tot 7 dagen

Hoe komt dat pakketje zo snel op je deurmat? PostNL heeft een internationale tak genaamd Spring Global Delivery Services en die werkt ook in Azië. De bestellingen die via AliExpress gedaan worden, kunnen zo binnen de logistieke keten van PostNL blijven. Daardoor is het sneller in Nederland.

Afbeelding via: AliGroup.

Verschillende leveropties AliExpress

Het is nu al mogelijk om bestellingen binnen 5 tot 7 dagen te laten bezorgen, maar dit gaat via de pakketdienst van DHL en kost tientallen euro’s. PostNL wordt waarschijnlijk onderdeel van AliExpress standaard verzending. Alle verkopers op het platform kunnen hier gebruik van maken, maar een verkoper kan ook zijn eigen (trage) manier van verzenden hanteren.

Vaak gaan trage leveringen over land en zee (containerschip) en snelle leveringen via luchtpost. Het is nog onduidelijk wat en of snelle levering via PostNL iets extra gaat kosten.

Luchtpost – Afbeelding via Chapman Freeborn

AliExpress heeft anno 2017 meer dan 100 miljoen klanten wereldwijd. In Nederland is het platform populair voor elektronica en gadgets. Twee dingen om te onthouden wanneer je bij de Chinese gigant shopt: geen laders kopen, want die zijn vaak levensgevaarlijk. Daarnaast dien je rekening te houden met de BTW en invoerrechten. Koop je een product van meer dan 22 euro, dan komt daar 21% BTW bij. Bestel je voor meer van 150 euro, dan betaal je ook 3% invoerrechten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste wat tech en culture te bieden heeft 🚀

De laatste ontwikkelingen iedere vrijdag in je mailbox? WANT houdt je op de hoogte!

Onderwerpen