Ilona Braam
Ilona Braam Home 3 mei 2017

11 handige Ikea hacks voor in je badkamer

Ikea is handig voor heel veel dingen. In de winkel vind je spullen voor elke kamer in huis. Maar die spullen hoeven niet persé gebruikt te worden op de manier waarvoor ze bedoeld zijn. Met deze 11 Ikea hacks tover je je badkamer binnen een handomdraai om in een uniek en georganiseerd plekje om lekker in de badderen.

Multifunctioneel opstapje

Dit BEKVAM opstapkrukje draait dubbele diensten in de badkamer. Gebruik hem om je handdoeken op te bewaren of andere gezellige items om de sfeer te verhogen. Daarnaast is hij handig om bij de hand te hebben als je ergens niet bij kunt of als de kinderen de tanden moeten poetsen.

Ikea BEKVAM opstapje

Simpele Ikea hacks: gebruik ook eens keukenkastjes

Keukenkastjes zijn niet alleen voor in de keuken. Ze zijn ook ideaal voor in de badkamer. Met de dubbele kastjes is er genoeg ruimte om al je spullen in op te slaan. Ook de hoogte is perfect om er een dubbele wasbak van te maken. Zo kan iedereen ongestoord de spiegel gebruiken zonder anderen lastig te vallen.

Ikea keukenkastjes

Of ga helemaal out of the box met een commode en serveerkom

Een wasbak hoeft niet altijd een wasbak te zijn. Het blijkt dat een serveerkom prima als wasbak kan fungeren. Als je niet voor de keukenkastjes gaat, kan je ook gewoon een commode en serveerkom omtoveren tot wasmeubel. Bij Berger Porta leggen ze je precies uit hoe je dit out of the box stuk in je badkamer kunt verwerken.

Ikea saladekom wasbak
Ikea schilderijenplank

Geef de Ikea look een vintage makeover

Ikea meubelen zijn handig en goedkoop, maar het nadeel is dat iedereen meteen kan spotten dat het Ikea meubelen zijn. Daar kan natuurlijk iets aan gedaan worden. Geef je meubelen met een likje verf een geheel nieuwe look. Met een groene finish verandert een ladenkastje bijvoorbeeld in een uniek vintage kastje dat niks meer met Ikea te maken heeft.

Ikea vintage makeover

Hoewel de metalen houders voor in de keuken handig zijn voor spatels en ander keukengerei, zijn ze nog handiger om hete haar tools in te bewaren. Weet je nooit wat je met je stijltang moet doen nadat je haar gestyled is? Stop hem in de metalen Ikea houder en je hoeft je geen zorgen meer te maken dat het iets anders schroeit of smelt.

Ikea föhn houder

Efficiënt badkamer opslag karretje

Het RASKOG karretje is één van de meest flexibele items in de Ikea collectie. Het zou eigenlijk in elke kamer wel een goede aanwinst zijn. Uiteraard ook in de badkamer. Stop het vol met dingen die handig zijn om bij de hand te hebben.

Ikea RASKOG kar

Natuurlijk is het handig om je kruiden te kunnen organiseren, maar het is ook handig om al je nagellak potjes netjes op een rijtje te hebben. De kruidenrekjes van de BEKVAM serie zijn hier uitstekend geschikt voor. En met een likje verf zien ze er ook nog eens classy uit.

Ikea kruidenrek

Heb je geen nagellak? Gebruik het kruidenrek als wc-rolhouder

Voor wie geen nagellak heeft, kan het kruidenrek nog steeds in de badkamer/toilet gebruikt worden. Maak er bijvoorbeeld twee leren banden aan vast met daartussen een buis of houten stok. Het resultaat? Een handige en unieke wc-rolhouder, waarbij de rollen makkelijk vervangen kunnen worden.

Ikea kruidenrek

Ladder als handdoekhouder

Ikea’s ladderkast wordt vaak in de woonkamer neergezet als boekenkast. In de badkamer is hij echter ook handig om bijvoorbeeld handdoeken netjes neer te leggen. Een van onze favoriete Ikea hacks!

Ikea ladder kast

Heb je na deze Ikea Hacks meer inspiratie nodig voor in je badkamer? Check dan ook deze ideale wasbak, of haal deze briljante uitvindingen in huis.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
11 handige Ikea hacks voor in je badkamer
Sluiten